Åker på målvakten – stängs av från spel

0
991
Åker på målvakten - stängs av från spel
Foto: Bildbyrån
I gårdagens möte mellan Vita Hästen och Modo uppstod en situation som fick spelare och supportrar att reagera. Ärendet skickades till disciplinnämnden för bedömning. Idag kom beslutet om att stänga av spelaren för tackling mot huvudet. 

I gårdagens möte mellan Vita Hästen och topplaget Modo uppstod en situation som fick både publik och spelare att reagera. David Åslin tar sig in framför mål med en Modospelare hack i häl. Där stöter han till Modos målvakt som faller till marken. Situationen anmäldes till disciplinnämnden som idag kom med ett beslut. Åslin stängs av från spel.

Åker på målvakten – stängs av från spel

Det var i förrgårs möte som den anmälda situationen uppstod. David Åslin driver in på mål för att skymma målvakten när kollegan laddar skott från offensiv blå. Med en Modospelare hack i häl åker Åslin för nära målvakten Patrik Bartosak och en kollision sker. Åslins axel träffar Bartosak i huvudet och målvakten faller då till marken. Sekunden efter situationen höjer Åslin armarna och menar att krocken var oavsiktlig. Trots detta får han en utvisning mot sig och även en anmälan till disciplinnämnden.

Idag kom beskedet att David Åslin stängs av i fem matcher och får böta 13 513 kronor för tilltaget.

Texten uppdateras 

En händelse från igår har blivit anmäld till disciplinnämnden: https://t.co/ZwUTcPIhew #twittpuck #hockeyallsvenskan

— HockeyAllsvenskan (@hockeyallsvensk) February 27, 2020

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.