Adam Ginning, Ginning, U20, Landslag8
Foto: Bildbyrån
Under torsdagsmorgonen blev Adam Ginning utlånad till hockeyallsvenska Vita Hästen. Trots rivaliteten, Ginning har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till vidare. 

Adam Ginning är en ung back, som har potential att bli något på andra sidan atlanten. Han är en back som är stark längs med sargen och i sarg dueller. Samt att hans ledarskapskvaliteér är mycket höga. 

Ginning har tagit chansen att utveckla sitt spel och få mer speltid i Vita Hästen. Han kommer säkert också till att få en större roll i Vita Hästen. På grund av hans fenomenala ledaregenskaper som har visat under bland annat U18-VM, ett VM där Sverige och Ginning tog brons. Linköping kommer också till att kunna begära tillbaka Ginning med kort varsel.

Ginning kommer gynnas

Lånet kommer mestadels gynna Ginning själv, det menar Niklas Persson, Linköpings sportchef. 

– Vi ser det som en väldigt bra möjlighet för Adam. Han är i en ålder och fas av sin karriär där han måste spela mycket och den möjligheten kan han få i Vita Hästen. Rent logistiskt sett passar det bra att han spelar i Norrköping, han kommer att kunna bo kvar hemma i Linköping och vi kommer att kunna plocka tillbaka honom i vår verksamhet med kort varsel, säger Niklas Persson i ett pressmeddelande

Zabel: “Stor och Stark”

Vita Hästens tränare beskriver lånet som positivt för Vita Hästen. Zabel tycker att Ginning är stor och stark defensiv back. 

– Adam är en stor och stark defensiv back som har ett bra spel i sig. Han kommer passa bra i vårat sätt att spela där hans första pass kan sätta igång offensiven på ett bra sätt. Adam är en ung spelare som sett till sin ålder har stor erfarenhet med många SHL matcher. Han har dessutom varit kapten i alla ungdoms- och juniorlandslag han spelat i vilket tyder på bra ledaregenskaper, säger Tony Zabel, tränare i Vita Hästen till klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer