Paananen om Leduc: ”Skulle kunna spela imorgon”

0
169
Leduc, Västerås,
Foto: Bildbyrån
Västerås tappade i söndags backen Jerome Leduc efter att han fått en puck i ansiktet. Patrik Zetterberg har gått ut under tisdagsförmiddagen i ett pressmeddelande om hur omfattande skadorna är. 

Ludec har varit en otrolig tillgång för Västerås i Hockeyallsvenskan. Han betyder väldigt mycket för den offensiva produktionen i Västerås. Ludec har under 14 matcher gjort två mål och spelat fram 13 lagkamrater. Alltså 15 poäng gjorda på 14 matcher. 

Mindre fraktur

Patrik Zetterberg berättade imorse i ett pressmeddelande på Västerås hemsida att toppbacken Jerome Ludec har fått en fraktur i okbenet.

– Jerome har fått en mindre fraktur på okbenet som läkaren ska titta ytterligare på i morgon (onsdag) förmiddag. Han vilar från dagens träning. Förhoppningen är att det inte krävs något ingrepp och att han, med ett helvisir, ska kunna komma tillbaka i spel under veckan. Om det blir redan imorgon mot Västervik eller senare vet vi efter undersökningen i morgon, säger Patrik Zetterberg pressmeddelandet på Västerås hemsida.

Jättetillgång

Leduc har producerat mycket offensivt, och man riskerar nu att tappa honom under en tid fram, då han har en fraktur i hans okben. Han ska in på en medicinsk undersökning imorgon (onsdag). Och då får man besked om han kommer att spela på kvällen eller inte. 

– Jättemycket såklart, han leder ju våran poängliga. Så att det är klart att han är en jättetillgång för oss och vårt offensiva spel. Sen hoppas vi klart att han ska vara tillbaka så fort som möjligt i det här läget. Så att, det är ju det vi hoppas på, säger Västerås huvudtränare Thomas Paananen till hockeybladet. 

Skulle kunna spela imorgon

Västerås supportrarna får glädjebesked, Leduc kanske kan spela imorgon. Trots skadan, det beror på vilket resultat och besked Leduc får efter den medicinska undersökning. Förhoppningarna inom Västerås verkar vara att Leduc ska vara spelklar imorgon, då man inte börjat leta efter ett alternativ till honom till inför söndagsmatchen.

– Vi har ju inte diskuterat jättemycket än, utan det är ju ganska färskt det här och han ska ju på en undersökning imorgon (onsdag). Som gör att vi då vet, liksom vad som kommer hända. Vi har inte diskuterat någonting runt det egentligen. Vi hoppas ju att han till och med skulle kunna spela imorgon (onsdag). Det är inte omöjligt, säger Paananen.

Mer om Västerås hittar du här >>>

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 8 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.