Veteranen tvingas ställa in säsongen

Efter en hjärnskakning under försäsongen står det nu klart att veteranen tvingas ställa in säsongen. Ett tungt avbräck för den allsvenska klubben.
– Det är så klart jättetrist men jag måste tänka på min hälsa, säger Sebastian Lauritzen.

Timrå-veteranen Sebastian Lauritzen tvingas ställa in resten av säsongen på grund av en hjärnskakning under SCA-cupen, som spelades under försäsongen.

På sin hemsida skriver Timrå att Lauritzen inte hunnit återhämta sig än och nu har det tunga beslutet tagits av spelaren i samråd med klubbens läkarteam och klubbledning.

– Detta är såklart väldigt tråkigt för både Lauritzen och Timrå IK att han blir borta hela säsongen men det viktigaste är att han får återhämta sig i lugn och ro. Det är inte värt att chansa med hälsan helt enkelt, säger Kent Norberg, sportchef i Timrå till klubbens hemsida.

Veteranen sätter hälsan först

34-åringen har tvingats ta beslutet för att inte äventyra hälsan och idag meddelar han det tunga beslutet.

– Jag har i samråd med Johnny och Kicki (läkarteamet) beslutat att jag inte kommer att spela mer denna säsong. Dels beroende på hur jag mår nu och sen också risken med en åttonde hjärnskakning är helt enkelt för stor. Det är så klart jättetrist men jag måste tänka på min hälsa, säger han till Timrås hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN