Timrå värvar – ansluter från konkurrenten

Även Timrå väljer att förstärka på backsidan. Den 21-årige backen som ansluter gjorde SHL-debut redan säsongen 2012/2013.

Timrå värvar den 21-årige Stockholmaren och backen Wilhelm Westlund från seriekonkurrenten Almtuna där han spelat den här säsongen, utöver några få SHL-matcher för Djurgården. Han spenderade junioråren i Färjestad och har gjort de två senaste säsongerna i HockeyAllsvenskan för Vita Hästen.

Draftad av Colorado

Det har blivit 52 SHL-matcher och ett mål för Westlund så här långt men desto fler i HockeyAllsvenskan, rättare sagt 115 stycken. Han draftades bland annat 2013 i NHL-draftens sjunde runda av Colorado Avalanche. Utöver detta har han flertalet medaljer på J20-nivå och ett antal junior- och ungdomslandskamper i den blågula tröjan.

Kontrakt säsongen ut

– Skadesituationen ser ju ut som den gör och därför så har vi letat efter en spelare att stärka upp även backuppsättningen inför fortsättningen av serien. Det känns väldigt bra att kunna plocka in Wilhelm som är en spelande back som kommer att förstärka och bredda våran backsida. Vi tror att han kommer att passa bra in i vårat spel och är nöjda över att komma överrens med Almtuna om en lösning, säger sportchef Kent Norberg till klubbens hemsida.

Kontraktet är skrivet för resten av säsongen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN