Timrå och Sundsvall startar damlag

För fyra år sedan gick Sundsvalls damhockeylag i graven. Nu är det dags för Timrå och Sundsvall att starta damlag igen. – Det är en självklarhet att Timrå IK och Sundsvall Hockey ska ha en verksamhet för alla.

2016 lade Sundsvall ner sitt damlag i SDHL. Göteborg fick platsen och huserar fortfarande i den högsta serien. Nu startar Timrå och Sundsvall damlag igen. Någonting som glädjer båda föreningarna.

– Ett stort steg i rätt riktning för att ta hand om och utveckla de tjejer som idag spelar hockey i distriktet. Att nu och i framtiden kunna locka fler tjejer till hockeyn en sport som både fostrar, utvecklar och skapar gemenskap och glädje i grupp säger Helen Nymark i Sundvall till Timrås hemsida

Projektet är en del i att skapa ett intresse för damhockeyn i Medelpad där planerna även finns för att starta upp ett hockeygymnasium för tjejer till säsongen 2022/23. Huvudansvaret för föreningen är Timrå och Henrik Cedergren även om Sundvall kommer att hjälpa till i ansvaret.

  • Jag är jätteglad att vi äntligen kommit igång med vår satsning på ett damlag och att vi inom några år även kan erbjuda ett lokalt ishockeygymnasium för tjejer.

Matcherna kommer att spelas i såväl Timrå som i Sundsvall.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN