TIK-SILLY: Forwardsduo förstärker Timrå

Timrå fortsätter vara aktiva på transfermarknaden inför återkomsten till SHL. Idag meddelade klubben att man har gjort klart med ytterligare två nyförvärv till forwardsidan. Den ena hämtar man från SM-finalisten Skellefteå och den andra från Västervik i Hockeyallsvenskan.

Timrå ser över sin trupp inför återkomsten i SHL. Klubben har tappat flera viktiga spelare som Jonathan Dahlén till NHL och Johan Johnsson och Didrik Strömberg till HV71 är några tunga förluster för Timrå. Nu meddelar Timrå på sin hemsida att Sebastian Ohlsson senast från Skellefteå och Patrik Blomberg från Västervik är klara för klubben.

Spelade SM-final denna säsong

Sebastian Ohlsson kommer senast från Skellefteå AIK som nyligen spelade SM-final mot Växjö Lakers. Där det blev förlust i fyra raka matcher. Ohlsson har tillhört Skellefteå sedan säsongen 2013/2014 och har jobbat sig uppåt genom ungdomslagen och debuterade i SHL säsongen därpå. Trots sin unga ålder blev det totalt 183 SHL-matcher för Skellefteå och nu ser han fram emot att fortsätta sin utveckling i nykomlingen Timrå IK.

-Det ska bli otroligt roligt att få dra på sig Timråtröjan nästa säsong. Och det känns som ett utmärkt ställe att komma till för min fortsatta utveckling. Ja vet att det är en förening med grymma supportrar så jag ser verkligen fram emot att få spela inför dom de kommande säsongerna, säger Sebastian Ohlsson till klubbens hemsida

-Sebastian är en hårt arbetande och skridskostark spelare som redan har tre SHL-säsonger i bagaget. Jag är övertygad om att han kommer att fortsätta utvecklas hos oss, säger sportchef Kent Norberg

Poängbäst i Västervik

Timrå förstärker laget även med forwarden Patrik Blomberg från Västervik som sportchefen Kent Norberg har följt ända sen Blombergs tid i Pantern mellan 2014-2017.

Patrik Blomberg har en väldigt stark säsong bakom sig i Västervik och hockeyallsvenskan, med sina 15 mål och totalt 32 poäng blev både målbäst och poängbäst i Västervik. Han var väldigt delaktig att laget lyckades komma på andra plats i kvalet. Och ett nytt kontrakt i hockeyallsvenskan genom sina åtta poäng på 10 matcher i kvalet. Nu ser han fram emot att komma till Timrå IK och SHL.

-Jag har bara hört positiva saker om Timrå IK. Bevisligen är man bra på att få fram och utveckla duktiga spelare och just därför känns det otroligt roligt och inspirerande att få komma till Timrå och följa med laget på resan i SHL, säger Patrik Blomberg till klubbens hemsida

 

Läs mer om Timrå>>>

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN