Foto:Bildbyrån

Efter succén i HockeyAllsvenskan och Timrå har Jonathan Dahlén jagats av hela SHL. Nu har han skrivit på sitt första NHL-kontrakt.

Han har varit ena halvan i Tmirås talangduo tillsammans med Elias Pettersson. Han har under de två senaste säsongerna gjort en hel del poäng i HockeyAllsvenskan. På 105 matcher har han gjort 85 poäng. Efter succén har SHL-klubbarna stått på rad för att fån Jonathan Dahléns signatur.

– Alla SHL-klubbar har hört av sig, sade pappa Ulf Dahlén, före detta NHL-spelare, till Hockeybladet tidigare.

– Vi tittar på vilka alternativ han har och kommer att vända på varenda sten innan han bestämmer sig. Han vet vad han har i Timrå, där han fått mycket istid i vinter vilket varit utvecklande, lät det alltså för drygt en månad sedan.

Nu står det klart vilka som fått Jonathans signatur.

Tränade med SHL-klubb

Jonathans NHL-rättigheter byttes från Ottawa (som draftade honom i somras) till Vancouvers organisation. Nu har han skrivit på för bröderna Sedins klubb. Dahlén, som var och tränade med Växjö för en tid sedan, har skrivit på ett treårigt “entry level”-kontrakt.

– Jonathan är en skicklig spelare med fina händer och näsa för mål. Han hade ett bra år i Sverige så vi ser fram emot att se honom på träningslägret när han fortsätter att växa och utvecklas till en NHL-spelare, säger Vancouvers General Manager Jim Benning till organisationens hemsida.

Sverige eller Nordamerika är frågan

Dahlén fick den senaste säsongen utmärkelsen “Guldgallret” som HockeyAllsvenskans bästa junior och hann även göra sex poäng på sju matcher i JVM. Nu återstår det att se om det blir spel i Nordamerika nästa säsong eller om han lånas ut till SHL.

Kommentarer

Kommentarer