KLART: Rivalens guldtränare tar över Timrå

0
508
Foto: Bildbyrån

Efter att Roger Forsberg lämnat Timrå för lite mer än en månad sedan har klubben nu gjort klart med en ny tränarduo till nästa säsong.

Efter att nämnde Roger Forsberg inte fått förnyat förtroende så har Timrå nu gjort klart med en ny huvudtränare och en ny assisterande tränare till säsongen 17/18. En av dessa har sedan tidigare ett SM-guld som assisterande tränare med rivalerna MoDo.

SM-guld och NHL-scout tidigare

Den nya huvudtränaren heter Fredrik Andersson och har de senaste åren jobbat som scout åt Buffalo Sabres NHL-organisation jämte ett jobb som juniortränare i Örnsköldsvik. Senast kommer han från just ”Ö-vik” samtidigt som han jobbat med Modo’s J20 där han fick avsluta med SM-guld. Efter att ha avslutat en 18 år lång spelarkarriär som innehöll spel i både Modo och Timrå har han vunnit ett SM-guld som assisterande tränare. Detta hos just Timrås rival Modo från 06/07.

– Det känns väldigt kul att få komma till Timrå IK. Det är ju en klubb som jag tidigare har spelat i så att få chansen att vara huvudtränare här känns väldigt spännande. Sen så är ju även lagets satsning på unga väldigt intressant. Laget har slussat iväg många unga spelare samt har ett gäng intressanta på gång från juniorlagen. Det är ett ungt lag som vill mycket och det ska bli jättekul att få vara en del av det här, säger Fredrik till klubbens hemsida.

Sportchefen nöjd med rekryteringen

Klubben, som den senaste säsongen haft supertalangerna Jonathan Dahlén och Elias Pettersson i laget, har nu en mycket nöjd sportchef efter att ha gjort klart med nya tränare.

– Fredrik har mycket erfarenhet, framförallt som assisterande tränare och som scout för Buffalo. I Fredrik får vi ett bra ledarskap med meriter från SHL, där han även har varit med och vunnit SHL 2006/2007 med Modo. Det känns väldigt bra, säger sportchefen Kent ”Nubben” Norberg.

Första riktiga seniorjobbet

Den nya assisterande tränaren heter Johan Thelin. Under sina hittills åtta år som tränare har det främst blivit i två olika klubbar. Först Växjö och sedan Timrå. Dock har det bara varit som juniortränare. I vintras var han tillfällig assisterande tränare i Timrås A-lag under en period men nu tar han jobbet permanent.

– Johan har varit huvudtränare för vårat J20 de senaste tre åren och fick i höstas hoppa in som Henrik Stridhs ersättare när han var iväg på JVM. Väl där gjorde han ett utmärkt jobb så det kändes väldigt naturligt att han får chansen som assisterande på heltid, säger ”Nubben”.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

arton − tretton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.