Jonathan Dahlén: ”Vet vart jag ska spela nästa år”

Efter matchen mot AIK träffar Hockeybladet ryktenas man Jonathan Dahlén. Matchen slutade 6-5 till AIK efter straffar. Dahléns fina säsong har ändå skapat stort intresse från SHL-klubbar. Trade deadline har passerat och han är nu säker på vilken klubb som gäller nästa säsong.

Det blev en tung förlust för Jonathan Dahlén och hans Timrå då serieledarna förlorade mot serietvåorna AIK på hovet under torsdagskvällen.

– Det kändes rätt tungt när det stod 3-0 men jag tycker att vi visar återigen att vi är ett starkt lag och studsar tillbaka och tar en poäng i dag som är jätteviktig. Jag tycker att vi har visat hela säsongen att vi inte viker ned oss. Det är en sak de första 30 omgångarna att spela bra men när man gör det ända fram till omgång 52 då visar man verkligen att man är ett lag att räkna med och inte viker ned sig för någonting och det tycker jag att vi visar oerhört bra i dag. Det är riktigt bra och starkt, säger Jonathan Dahlén direkt efter matchen.

Full tid skilde inte lagen åt, inte heller på övertid kom ett avgörande. Straffläggning väntade där AIK till slut gick segrandes. Slutresultatet ordnades till 6-5.

 – Det är alltid kul att spela hockey men det är klart att man vinner ju hellre med 5-0. Sen, det är klart att det är en rolig match med många mål. Jag tycker framförallt att det är en oerhört viktig poäng för oss så jag är väldigt glad över att vi kommer tillbaka och tar den här poängen.

I den tredje perioden gick AIK mot en seger under ordinarie speltid, de hade ledningen i matchen med 5-4. Men Dahlén var själv den som klev fram i slutminuterna och fixade förlängning genom kvitteringen till 5-5.

– Det är klart att det är kul att få vara med och bidra, kvittera matchen. Jag tycker vi skapade bra snurr, delvis, vår line. Men det finns mer att hämta det tror jag absolut

Grinigt toppmöte

En hel del utvisningar delades ut i detta toppmöte. Dahlén tyckte också att det var retligt ute på isen, någonting naturligt när två bra lag möts.

– Det klart att det var grinigt, det är två roliga hockeylag som möter varandra. Det viktiga tycker jag väl är att vi kniper matcherna på hemmaplan om vi möter dem sen. Men det är klart att det kommer att bli grinigt och tufft vilka vi än möter om vi hamnar i den där finalen. Så är det i en serie, alltid.

Vidare vill han inte rikta något särskilt fokus på domarinsatsen.

– Jag gillar inte att kommentera domaren hit eller dit, jag menar, vi gör dåliga matcher och domare gör dåliga matcher men jag tycker väl ända att det rätar ut sig i dag på något sätt. Jag ska inte säga någonting, vi förlorade. Det blev en viktig poäng helt enkelt och domare är bra ibland och dåliga ibland så jag väljer att inte kommentera.

Fokuserar på HockeyAllsvenskan

Timrå har sju matcher kvar av grundserien och de leder serien med fem poäng över tvåan AIK. Men än så länge ligger fokuset inte på spel i den högsta ligan.

– Först och främst måste vi visa lagen i HockeyAllsvenskan, det har vi fullt upp med, sju matcher kvar och sen slutspel där. Vi kämpar på nu och ska ta oss dit först och främst. Så får vi ta det därifrån.

Hittills är Timrå grundseriens starkaste lag i HockeyAllsvenskan, de leder just nu med fem poäng över AIK. Ryktena har därtill florerat sedan en tid tillbaka gällande en eventuellt ny klubbadress för klubbens poängkung Jonathan Dahlén. Den, av Ottawa senators draftade, 20-åriga forwarden har onekligen en fin säsong bakom sig i HockeyAllsvenskan. Han har inte spelat alla 45 omgångar, ändå kan man se honom i toppen av poängligan då han producerat 39 poäng på 38 matcher. Detta har såklart genererat intresse från klubbar högst upp i seriesystemet, nu har dock trade deadline inträffat.

– Jag tycker väl att det har gått bra, vi har spelat bra som lag och då är det enkelt, då går det bra för en själv också. Det har känts bra men det är en bit kvar nu och sen kval. Det är nu det roliga börjar helt enkelt och då måste man steppa fram mer och vara ännu bättre än vad man redan har gjort det. Jag skulle inte lämna nu heller, vi ligger etta och har bra chans att kolla uppåt. Jag skulle inte vilja gå härifrån och det är härliga grabbar så att jag vet vart jag ska spela nästa år. Jag kör på här nu och vill verkligen kriga om en SHL-plats.

Har ryktats till Färjestad

Det fanns en spelare som debuterade i Timråtröjan under matchen mot AIK. Fabian Zetterlund som lånats in av Timrå från Färjestad. Karlstadklubben var för övrigt en SHL-klubb som Jonathan Dahlén har ryktats till under säsongen. Även om Timrås stjärna är på det klara med att det är just Timrå som gäller råder det i alla fall inga tvivel om att han trivdes med den nya kedjekamraten från Färjestad.

– Man ser att det är en duktig hockeyspelare. Det finns skills där och jag gillar att spela med honom. Jag tycker att han verkar kraftfull och bra, han är giftig i powerplay också så det kommer bli spännande i fortsättningen.

Men Dahléns fokus är helt enkelt på Timrå och nästa match som serieledarna i HockeyAllsvenskan spelar är på lördag. Då gästas klubben från medelpad av tabellåttan Södertälje. En match som Jonathan Dahlén har gott självförtroende inför.

– Det gäller att komma upp starkt och vi har hemmaplan. Vi ska ta kommandot som AIK gjorde i dag mot oss och vi ska verkligen ge Södertälje en match. De ska vara bra om de ska slå oss på lördag, så är det bara.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN