Återvänder till Timrå: ”Underbart att vara tillbaka”

0
557
Foto: Bildbyrån
Timrå är i full gång med sitt lagbygge inför kommande säsong. Förutom spännande värvningar i form av bland annat Frölundaduon Linus Nässén och Oliwer Fjellström, har man även fått hem den assisterande tränaren Anders ”Ante” Karlsson från Färjestad. Nu har även klubben presenterat ytterligare ett nyförvärv som senast kommer från spel i Nordamerika.

Under säsongen 2016/17 plockade Timrå in en 19-årige forwarden Jens Lööke från Brynäs och under den säsongen stod han för totalt 19 poäng (9+10) på 49 matcher. Efter det bar det av till Nordamerika för Lööke när han skrev kontrakt med Arizona Coyotes. Sedan dess har det blivit totalt 125 matcher i farmarlaget Tuscon Roadrunners där han noterats för 32 poäng. Nu står det klart att Lööke återvänder till Timrå, meddelar klubben på sin webbplats.

– Det känns fantastiskt kul att Jens vill komma tillbaka till Timrå IK. Han har två säsonger över atlanten i bagaget nu och har utvecklat sitt spel sedan han var här sist. I Jens får vi en spelskicklig forward, säger Kent Norberg till Timrås hemsida.

Lööke själv menar på att han har mognat mycket under sina år i Nordamerika och är redo att ta nästa steg i karriären. Han hoppas att sitt offensiva spel ska ge utdelning i Timrå och ser fram mot den kommande säsongen.

– Det känns helt underbart att vara tillbaka i Timrå igen! Jag trivdes väldigt bra senast jag var här i Timrå, både i laget och i staden så det är jätteskönt att få allt klart nu och jag ser fram emot en säsong för att försöka ta Timrå tillbaka till SHL igen, säger Lööke till klubbens hemsida.

Kontraktet mellan Lööke och Timrå gäller över säsongen 2019/20.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

två + 9 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.