Alexander Sahlin stor hjälte när SSK skrällde

JVM-killarna var tillbaka och gjorde comeback i kvällens match när Södertälje gästade NHK Arena. Södertälje skrällde och slog tabellsexan Timrå efter full tid. Tre oerhört viktiga poäng i jakten på lagen ovanför.

Den första perioden inleddes i ett högt tempo men det var Timrå som skapade chanserna. Närmast var Timrås Andreas Stene med ett skott som Alexander Sahlin kunde rädda. Annars var det en ganska dålig period av bortalaget.
– Vi gör ingen bra förstaperiod. Vi måste vara mer disciplinerade och ha bättre fart in i zonen, säger SSK-tränaren Mats Waltin till CMore efter den första perioden.

I den andra perioden skapades det chanser åt båda håll men det var Södertälje som kunde ta ledningen efter en omställning där forwarden Henrik Nyberg kunde lura sin forna lagkamrat Johan Mattsson i Timrå-målet. Men 1-1 skulle komma bara minuter senare när JVM-spelaren Dahlén styrde in ett skott från blålinjen. Södertälje skulle utöka bortaledningen i slutet av den andra perioden då Erik Ullman kunde lyfta in pucken från blå.

Den tredje perioden inleddes bäst från Timrås sida och lagets huvudman för kvällen, Jonathan Dahlén var oerhört nära att kvittera bara minuter in i perioden, med ett skott i stolpen. Timrå fortsatte att trycka på för ett kvitteringsmål och skapade chans efter chans nere i SSK:s zon. Men istället kunde Södertälje fastställa slutresultatet 1-3 i tom kasse genom Anton Holm.

Timrå IK – Södertälje 1-2 (0-0,1-2,0-1)
0-1 (28.59) Henric Nyberg
1-1 (32.53) Jonathan Dahlén (Andreas Molinder, Jens Westin)
1-2 (37.32) Erik Ullman (Fredric Weigel, Viktor Andersson)
1-3 (58.59) Anton Holm
Skott: 39-26