KLART: Tingsryd värvar amerikansk toppback

Inledningen på säsongen har inte varit vad Tingsryd väntade sig. Nu värvar klubben den amerikanske backen Brian Salcido, något som SMP var först att avslöja.

Salcido är född 1985 och har meriter från spel i såväl NHL som AHL, KHL samt finska och nu senast den tyska högstaligan. Det är en rutinerad pjäs Tingsryd har värvat.

– Vi har känt att vi saknat en rutinerad ledarfigur. En fältherre som kan göra laget bättre. En sådan spelare tror vi att Brian är, säger TAIF:s sportchef Tomas Bergstrand till Smålandsposten.

Den gångna säsongen producerade Salcido 22 poäng på 52 matcher i den tyska högstaligan och under inledningen av den här säsongen har han väntat på erbjudande från större ligor, men inget har dykt upp.

– Att något sådant erbjudande inte dök upp blev vår lycka, säger Bergstrand.

Sportchefen är nöjd över att man kan locka till sig en back av Salcidos kaliber.

– Det vimlar inte av duktiga backar på marknaden, därför tycker jag att detta är en riktigt bra present till våra trogna supportrar, säger han.

Brian kommer antagligen att anlända i Tingsryd och börja träna med laget under veckan, men han kommer troligtvis inte att spela några av veckans matcher då vi väntar på att få klart med arbetstillstånd.

– Migrationsverkets kvarnar ska mala, och hur lång tid det tar vet ingen, säger sportchefen.

Kontraktet med Salcidos gäller säsongen ut.

LÄS MER: Veckans lag i HockeyAllsvenskan – vecka 42

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN