SSK bygger om truppen

0
775
Foto: Bildbyrån

Det krävdes ett tufft kval för att hålla Södertälje SK kvar i HockeyAllsvenskan. Nu bygger laget om ordentligt, ett flertal spelare lämnar och två nyförvärv presenterades tidigare idag på klubbens hemsida.

Säsongen 2016/2017 blev inte vad Södertälje hoppats på även om laget till slut höll sig kvar. Nu bygger föreningen om i hopp om att få en nödvändig nystart.

Bygger om med flertalet släppta spelare

Klubben gick tidigare ut med att man släpper: Erik Ullman, Petter Lindberg, Felix. M Scheel, Patrik Kallmert, Johan Skinnars, Olov Lundqvist, Jonas Westerling, Mathias Dahlström, Karl Olofsson samt Jonas Vidlund.

Två Stefan presenterade för SSK

Klubben plockar in den nygamla spelaren Stefan Gråhns som förra säsongen producerade 25 poäng för Västerås i HockeyAllsvenskan.

– Stefan är en erfaren kämpe som sprider ett bra jädrar anamma i den grupp han ingår i, det är givetvis jättekul att vi nu får hit honom. Han viker aldrig ner sig och är väldigt noggrann i att alltid göra sitt bästa, han är också bra på att hjälpa sina medspelare och kan även skapa poäng på egen hand. Han blir lite av ett riktmärke beträffande en typ av karaktärsspelare som kommer bli oerhört värdefullt för oss. Stefan är också väldigt stryktålig, både mentalt och fysiskt säger tränaren Mats Waltin till Södertäljes hemsida.

Även AIK:s assisterande lagkapten Stefan Johansson som producerade inte mindre än 12 poäng från sin backposition. Waltin säger följande om klubbens andra nyförvärv: ”Stefan Johansson står för stabiliteter och erfarenhet i ordets rätta bemärkelse. Han kan spela i alla dess spelformer och är väldigt noggrann i sitt passnings- och positionsspel. En backklippa med andra ord.”

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + tjugo =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.