Blev Södertäljes hjälte i kvalet – nu lämnar han

Han hade precis som laget en tuff grundserie. Men när det sedan var dags för kval klev han fram som Södertäljes hjälte. Nu lämnar Jonas Westerling klubben.

Södertälje höll sig precis kvar i Hockeyallsvenskan efter att ha gjort ett bra kval. Men i grundserien hade man det tufft och slutade på en sistaplats med 50 poäng på 52 matcher. Södertäljes 35-åriga center Jonas Westerling har haft en säsong som har varit väldigt likt lagets. Under grundserien gick det trögt för Westerling som bara gjorde tre mål och totalt elva poäng på 41 matcher. Men när det sedan var dags för kval så spelade han upp sig ordentligt och gjorde fyra mål och tolv poäng på bara tio matcher. Han blev en stor hjälte för sitt SSK som sedan vann hela kvalserien.

”Det är ett nytt äventyr för mig”

Nu är det alltså klart att Westerling lämnar Södertälje och flyttar utomlands. Han är klar för det brittiska laget Sheffield Steelers som den gångna säsongen blev brittiska mästare. Det bekräftar Sheffield Steelers på sin hemsida. Westerling själv säger såhär om flytten:

”–Det är ett nytt äventyr för mig. Jag ser fram emot att spela i ett nytt land, ny liga och nya rinkar”

Flytten till England blir första gången som Jonas Westerling spelar i en klubb utanför Sverige.

Södertäljes lagbygge inför nästa säsong hittar ni HÄR

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN