Officiellt: Landslagsman till Södertälje

0
460
Foto: Bildbyrån

Nysatsande Södertälje har sedan tidigare rensat stora delar av truppen. Idag presenterade klubben ett landslagsmeriterat nyförvärv.

Södertälje har under torsdagen lyckats knyta till sig den norska landslagsmannen Thomas Valkvä-Olsen. Det presenterat klubben på sin officiella hemsida. 24-åringen kommer närmast från seriekonkurrenten BIK Karlskoga där han stått för 28 poäng på 49 matcher under den gångna säsongen.

– Det känns bra och det ska bli riktigt roligt att spela för SSK, det är en klubb med en lång historia. I fjol var mitt första år i hockeyallsvenskan och det tog ett par matcher innan jag kom in i spelet men sen rullade det på bra och nu vet jag vad jag har framför mig. Det blev också en del mål från min sida men det är rätt oviktigt vem som gör dem, det viktigaste för laget är att vinna matcher, säger han till Södertäljes officiella hemsida.

Fostrad i Norge

Den 24-årige forwarden är fostrad i den norska klubben Frisk Asker, en klubb han representerade fram till 2016 då han skrev på för BIK Karlskoga i HockeyAllsvenskan. Under den gångna säsongen blev han Värmlänningarnas främsta målskytt i powerplay.

Forwarden är en uttalad målskytt och kan med sin rutin bli en nyckelspelare i Södertälje. Så här säger huvudtränare Mats Waltin om nyförvärvet:

– Thomas är en spelare som ska vara involverad i målproduktionen och vi både hoppas och tror att han kommer tillföra mycket för oss. Han har en bra hockeyallsvensk säsong bakom sig och har också en hel del rutin från internationella matcher, nu vill han ta ytterligare ett kliv i sin karriär och att han väljer att göra det för oss känns jättebra.

Stor landslagsrutin

Den högerfattade forwarden är sedan tidigare norsk landslagsman och har representerat Norge i över 40 matcher.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − nio =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.