KLART: Här är poängmaskinens nya klubb
Foto: Bildbyrån
I förra veckan lämnade Filip Ahl BIK Karlskoga. Här är poängmaskinens nya klubb. Forwarden har skrivit på för resten av säsongen.
– Det känns grymt kul att vara på plats, säger Filip Ahl.

Här är poängmaskinens nya klubb. Idag blev det klart att Filip Ahl som lämnade BIK Karlskoga i förra veckan ansluter till Södertälje. En fin förstärkning som är klar redan till onsdagens bortamatch mot Modo.

SSK krigar för kval

Södertälje ligger i skrivande stund på kvalplats för spel i SHL, men de har en riktigt tuff avslutning på säsongen. Nu förstärker poängmaskinen Filip Ahl under resten av säsongen.

– Filip Ahl ansluter idag och stannar resten av säsongen. Som vi pratat om tidigare vill vi ha en hög konkurrenssituation i truppen. Filip är stor och stark med bra händer och vi behöver såna killar. Vi förväntar oss att han kommer gå in och göra jobbet, jobba hårt i varje byte, säger sportchef Mikael Samuelsson till klubbens hemsida.

Fostrad i HV71

Filip Ahl har HV71 som moderklubb, där han dessutom fått spela 33 SHL-matcher. Den här säsongen har poängmakeriet tagit fart och han har gjort 40 poäng på de 40 matcher han spelade i BIK Karlskoga.

– Det känns grymt kul att vara på plats och jag ser verkligen fram emot avslutningen på den här säsongen, jag har fått ett bra intryck av grabbarna i laget. Jag vill vara med och bidra med mycket energi, ett hårt jobb och ett offensivt spel, säger Filip Ahl till klubbens hemsida.

Kontraktet med Södertälje gäller säsongen ut.

Kommentarer

Kommentarer