EFTER SKADAN: ”De har försökt hålla tillbaka mig”

Han åkte på en tuff skada i oktober förra året. Sedan dess har det endast blivit rehab och återhämtning för 26 åringen. I kvällens möte mot Timrå återvänder han ut på isen, första gången på drygt fyra månader. Här är hans egna ord om skadefrånvaron.

Det var i mötet mot Västerås som olyckan var framme. I mitten av den tredje perioden faller spelaren olyckligt med hela sin tyngd på foten vilket resulterade att benet vreds till ordentligt. På sjukhuset kunde det konstateras att det rörde sig om en bruten fotled. Sedan dess har det varit relativt tyst från spelaren, men ikväll återvänder han efter fyra månaders skadefrånvaro. Han berättar på klubbens hemsida om processen och hur ”de har försökt hålla tillbaka” honom.

Om skadeprocessen – ”De har försökt hålla tillbaka mig”

Tabelltrean Timrå kommer på besök till Södertälje i kvällens möte. Då återvänder Alexander Falk från sin fyra månader långa skadefrånvaro. Falk, som behövt läka en bruten fotled beskriver längtan efter att spela hockey igen.

– Det vi visste var att det skulle bli en lång rehab, sedan får man väl acceptera att man hamnar i ett annat stadie än om man har en lite mindre skada. Då är det inte så jobbigt men nu måste man acceptera att det tar den tid det tar tills det är läkt liksom. Samtidigt krigar man på hårt och jag har lyckats komma tillbaka lite snabbare än förväntat så vi får se om det håller, säger Alexander Falk på Södertäljes hemsida. 

Läkeprocessen har gått bättre än förväntat och till verkar till och med ha blivit så att Falk blivit tillbakahållen av lagläkaren för att inte återvända till spel han egentligen inte är redo för. Han beskriver känslan av att vilja återvända ut på isen samt hur hans tålamod har testats.

– Man vill på det direkt, så fort som möjligt. Så ja, de har försökt hålla tillbaka mig lite. Men nu ska jag vara ”good to go” och bara köra, så det ska bli kul, berättar Falk.

Möter forna laget i första matchen

Ikväll möter Södertälje tabelltrean Timrå. Alexander Falk har tidigare varit spelare i motståndslaget och beskriver känslan av att möta Timrå i sitt första möte efter skadan.

– Det ska bli extra roligt att möta några gubbar man känner, Timrå har bra fart och jag tror att det kommer bli en bra match

Vad måste Södertälje göra för att vinna matchen mot Timrå och där med fortsätta sin klättring mot en slutspelsplats? Falk berättar vad laget behöver göra för att vinna matchen.

– Ta momentum direkt och ta tag i matchen eftersom att vi är på hemmaplan, inte ge dem så mycket tid och eftersom att de har några skickliga spelare ska vi stänga ner dem. Hålla i pucken helt enkelt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN