Sebastian Aho i Skellefteå förra säsongen. Foto: Bildbyrån

Backen Sebastian Aho blev i somras plockad av New York Islanders som valde att ta honom direkt till USA. Skellefteås sportchef har avslöjat i en podcast vem man vill ersätta honom med.

Sebastian Aho var en av Skellefteås mest tongivande spelare under förra säsongen. Sebastian producerade 30 poäng förra säsongen och det var minst sagt ett bakslag för Skellefteå att tappa honom.

“Ska kunna spela rejält”

Skellefteås sportchef Mikael Lindgren medverkade i Norrans “Hockeypodden” där han avslöjade vilken typ av spelare han letar efter.
– Helst av allt vill jag ha en allround-back som ska kunna spela rejält och “logga” lite, säger Mikael Lindgren. Han betonar dock att han anser att de har en bra trupp idag och att de har många bra offensiva backar.

Snart klara med truppen

Sportchefen anser att truppen redan är tillräckligt vass.
– Jag tror att alla andra sportchefer i SHL skulle vilja ha killar som Jocke, Möller och Bud. Så vi sitter redan på bra spelare med kompetens, säger Mikael Lindgren.
I dagsläget har inte Mikael Lindgren någon konkret back som han vill avslöja att de uppvaktar, men han är tydlig med att Skellefteå gärna värvar en vass back till.

Skellefteå har under många år varit en maktfaktor i svensk ishockey men åkte ur slutspelet redan i kvartsfinalserien mot Frölunda förra säsongen. Det var första gången sen 2010 som Skellefteå AIK inte gick hela vägen till en finalplats i SHL-slutspelet.

 

Kommentarer

Kommentarer