Skellefteås kamp mot klockan – kan tappa stjärnduon till NHL

0
1053

Skellefteå hade en tung fjolårssäsong i SHL. Nu kan flera tunga besked vara på väg. I juli riskerar klubben att tappa både Sebastian Aho och Joni Ortio till NHL.
– Den risken finns, säger sportchefen Mikael Lindgren till Sportbladet.

Skellefeå AIK hade en tung säsong både sportsligt och ekonomiskt den gångna säsongen. I förberedelserna inför nästa säsong kan fler tunga besked vara på väg.  I lördags draftades den unge och lovande backen, Sebastian Aho och uppgifter till Sportbladet gör gällande att 21-åringen är på väg att skriva kontrakt med New York Islanders och ansluta till NHL-klubbens organisation redan i höst.

”Jag har ingen aning”

Men klubbens sportchef, Mikael Lindgren, har ingen aning om hur läget ligger till med den offensive och kortväxte backen.

– Just nu är han (Aho) i USA och bekantar sig med Islanders. Jag pratar med samtliga berörda, så vi får se om de sajnar honom. Jag har ingen aning om vart det tar vägen, men vår förhoppning är att han vill fortsätta sin utveckling hos oss, säger han till Sportbladet.

Även målvaktsstjärnan kan försvinna

Även Skellefteås målvaktsstjärna, Joni Orto, riskerar att lämna för NHL-spel. Men sportchefen har en god förhoppning om målvaktens status.

– Det finns alltid en risk. Men rent spontant har vi goda förhoppningar om att han stannar hos oss, säger Lindgren.

Samtidigt berättar sportchefen att man är beredda att agera på spelarmarknaden ifall man skulle tappa de två nyckelspelarna.

– Vi är förberedda så gott det går och vet vad som finns tillgängligt.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + 9 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.