Skellefteå stänger dörren för sin trotjänare

Skellefteås trotjänare Jimmie Ericsson håller i nuläget på med rehabilitering för sitt skadade knä och det är oklart om han någonsin kommer kunna spela hockey igen. Men om det blir tal om en comeback så blir det inte i Skellefteå AIK.

Den 37-årige Jimmie Ericsson har haft en lång och framgångsrik karriär som ishockeyspelare som nu ser ut att vara över. Ericsson undergår nämligen rehabilitering för en skada i sitt knä som med stor sannolikhet kan avsluta karriären. Men även om det blir comeback för Jimmie Ericsson så kommer han inte spela i Skellefteå AIK kommande säsong. Klubben som han har representerat i hela 13 säsonger genom karriären.

Klubbens trotjänare får inte plats

Skellefteås trupp till kommande SHL säsong har bara en ledig plats. Och den är på backsidan. Detta innebär att forwardsidan är helt komplett och att det inte kommer finnas plats för Jimmie Ericsson ifall han nu kan komma tillbaka. Detta är även något som Skellefteås sportchef Mikael Lindgren poängterar i Norrans hockeypodcast:

”Jag vet inte vad Jimmie tänkt, om han har tänkt komma tillbaka och spela hockey eller om han bara vill komma tillbaka till ett normalt liv utan att han ont. Men vi har den trupp vi har och han ska nog inte tillbaka”,säger Lindgren.

Mikael Lindgren fortsätter sedan med att säga att han förstår varför folk undrar över Ericssons plats i klubben trots att forwardsidan är helt klar:

”När man tänker och ser att Joel (Lundqvist) har skrivit på ett nytt treårsavtal med Frölunda så hade man väl hoppats på att Jimmie hade kunnat göra samma sak. För även om han är lite till åren så är det ju synd att en sån kille ska behöva lägga av på grund av en skada, om Jimmie nu lägger av. Men det ser väl inte så bra ut. Men det är klart att det är befogat att den frågan kommer, men vi har stängt truppen på forwardssidan.”

Slutet på en lång karriär

Jimmie Ericsson föddes i Skellefteå 1980. Men hans seniordebut kom i Södertälje i Division 1 säsongen 1998/99. Efter att sedan spenderat de tre kommande säsongerna med Vita Hästen så flyttade Ericsson hem till Skellefteå igen inför säsongen 2002/03. Sedan representerade han Skellefteå AIK nästan hela sin karriär. Bortsett från en säsong med Leksand (05/06) och en i KHL med SKA St. Petersburg (14/15).

I Skellefteå blev det totalt 585 matcher och 333 poäng för Jimmie Ericsson som var lagets lagkapten sina fem senaste säsonger i klubben. På meritlistan finns bland annat två SM-guld, ett VM-guld och ett OS-silver.

 

Hela Skellefteås lagbygge inför nästa säsong hittar ni HÄR

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN