Skellefteå ger A-lagskontrakt till den unge talangen

Skellefteå AIK skriver A-lagskontrakt med den unge talangen Felix Dahlroth. Detta innebär också försvarsspelarens första seniorkontrakt.
– Han har en riktig uppsida i spelet så får han allt att stämma så kan han bli en riktigt bra back, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren.

Felix Dahlroth har, efter fyra säsonger i Skellefteås juniorlag, skrivit sitt första seniorkontrakt. Nu kommer han isället att ta en av åtta platser i Skellefteås seniortrupp.

– Jag är en spelförande back. Vill ha mycket puck. Jag är inte så stor i storleken så jag får jobba med min skridskoåkning en del. Varit här i fyra säsonger, spelat med juniorerna och tränat med a-laget lite då och då så kul att nu få chansen ordentligt, säger Felix Dahlroth på Skellefteås hemsida.

”Varit dominant i juniorlaget”

Skellefteås sportchef är väldigt positiv till att den unge talangen nu kommer att spela bland seniorerna.

– Det känns riktigt roligt att få plocka upp honom i A-laget. Dahlroth är en spelskicklig rightback som varit dominant i juniorlaget, och han har även varit upp och tränat en del med A-laget under vintern. Han är duktig i passningsspelet och läser spelet bra, säger Mikael Lindgren.

Vidare menar Skellefteås sportchef att han tror att Felix Dahlroth kan bli ännu bättre i framtiden.

– Han har en riktig uppsida i spelet så får han allt att stämma så kan han bli en riktigt bra back. Han har verktygen, han är skicklig och kreativ.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN