Skellefteå ger A-lagskontrakt till den unge talangen

0
743
Skellefteå AIK skriver A-lagskontrakt med den unge talangen Felix Dahlroth. Detta innebär också försvarsspelarens första seniorkontrakt.
– Han har en riktig uppsida i spelet så får han allt att stämma så kan han bli en riktigt bra back, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren.

Felix Dahlroth har, efter fyra säsonger i Skellefteås juniorlag, skrivit sitt första seniorkontrakt. Nu kommer han isället att ta en av åtta platser i Skellefteås seniortrupp.

– Jag är en spelförande back. Vill ha mycket puck. Jag är inte så stor i storleken så jag får jobba med min skridskoåkning en del. Varit här i fyra säsonger, spelat med juniorerna och tränat med a-laget lite då och då så kul att nu få chansen ordentligt, säger Felix Dahlroth på Skellefteås hemsida.

”Varit dominant i juniorlaget”

Skellefteås sportchef är väldigt positiv till att den unge talangen nu kommer att spela bland seniorerna.

– Det känns riktigt roligt att få plocka upp honom i A-laget. Dahlroth är en spelskicklig rightback som varit dominant i juniorlaget, och han har även varit upp och tränat en del med A-laget under vintern. Han är duktig i passningsspelet och läser spelet bra, säger Mikael Lindgren.

Vidare menar Skellefteås sportchef att han tror att Felix Dahlroth kan bli ännu bättre i framtiden.

– Han har en riktig uppsida i spelet så får han allt att stämma så kan han bli en riktigt bra back. Han har verktygen, han är skicklig och kreativ.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

två × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.