SILLY: Skellefteå värvar landslagsmålvakt

En landslagsmålvakt är klar för Skellefteå AIK. Klubben har nämligen skrivit ett tvåårskontrakt med målvakten Mantas Armalis.
– Jag räknar med att det blir en hård kamp mellan honom och ”Gurra”, säger målvaktstänaren Krister Holm.

Det står klart på Skellefteås hemsida att klubben har värvat en landslagsmålvakt. Det är Mattias Armalis, 25, som är född i Litauen. Han har representerat det landslaget vid flertalet tillfällen.

– För det första känns det väldigt roligt och spännande att komma tillbaka till Sverige efter ett par turbulenta år utomlands. Att dessutom få komma till en klubb som Skellefteå är ett stort plus. En klubb med så mycket framgång de senaste åren kan endast innebära en välstrukturerad organisation som jag gärna är en del av. Har även hört väldigt mycket gott om Krister (Holm) och jag ser fram emot att jobba med honom. Men även att dra igång med sommarträningen och träffa laget.

”Ambitiös kille”

Skellefteås Målvaktstränare Krister Holm är nöjd över värvningen. Han tror att Gustaf Lindvall kommer att få bra konkurrens om första spaden.

– – Det känns jättekul att han skrivit på för oss, Mantas är en välskolad och duktig målvakt som är storvuxen och täcker mycket av målet. Han har gått den långa vägen, precis som ”Gurra”, och spelat sig igenom divisionerna från division 1, Allsvenskan och vidare till SHL, AHL och nu senast KHL. Så han har berikat sina erfarenheter under de senaste säsongerna men det kommer säkert bli en omställning att komma tillbaka till SHL. Han är en ambitiös kille, och jag räknar med att det blir en hård kamp mellan honom och ”Gurra”. Vi får här ett bra målvaktspar och jag hoppas de kan dra ikapp och berika varandra på samma sätt som Joni och ”Gurra” gjort de senaste säsongerna, säger Krister Holm.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN