Foto: Bildbyrån

Skellefteå AIK meddelade idag att man bryter samarbetet med tränaren Fredrik Öberg efter uttåget i kvartsfinalen. Trots att kontraktet sträcker sig över nästa säsong.

Skellefteå kommer från sin sämsta säsong på länge. Efter att ha varit i sex raka SM-finaler (varav två slutat med guld) blev man de här säsongen utslagna redan i kvartsfinalen av Frölunda efter att ha förlorat en sjunde avgörande match. I grundserien slutade man på en sjätteplats med sina 90 poäng.

Bryter kontraktet

Denna säsongen ses som ett misslyckande av Skellefteå AIK och därför väljer också klubbledningen att agera genom att avsluta samarbetet med tränaren Fredrik Öberg.
Detta bekräftas på klubbens hemsida där man förklarar beslutet såhär:

“Vi är en förening med ambitionen att tävla om SM-guldet varje år och när vi har utvärderat säsongen har vi kommit fram till att vi behöver genomföra en rad förändringar. En av dem är på tränarsidan, där vi tagit beslutet avsluta samarbetet med Fredrik Öberg”, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren.

45-årige Fredrik Öberg avslutade sin karriär som spelare efter säsongen 2010-11. Därefter fick han en roll som assisterande tränare i Skellefteås J18 lag. En roll som han hade i fyra säsonger innan han inför den gångna säsongen tog över som tränare för A-laget. Hans kontrakt sträckte sig egentligen även över nästa säsong men det bryter alltså klubben redan nu.

Tränarstaben nästa säsong

I samma inlägg på klubbens hemsida meddelar också Skellefteå att man inte kommer plocka in någon ny tränare:

“Tränarkonstellationen kommer under nästa säsong bestå av Krister Holm, Stefan Klockare och Bert Robertsson, samtidigt som Mikael Lindgren knyts närmare laget.”

Annonser

Kommentarer

Kommentarer