KLART: Lämnar Leksand för SHL-klubb

Patrik Norén lämnar Leksands IF för spel i SHL med Skellefteå AIK. Sportchefen i Skellefteå, Mikael Lindgren, ser fram emot nyförvärvets ankomst.
– Han har varit HockeyAllsvenskans bästa back den här säsongen.

Det står klart att Patrik Norén lämnar Leksand. Istället väntar spel i SHL under den kommande säsongen för den 25-åriga försvarsspelaren. Tidigare gjorde Skellefteå klart med en forward, men nu är Patrik Norén nästa nyförvärv att ta plats i truppen.

– Jag är väldigt glad att se Patrik spela hos oss. Han har varit HockeyAllsvenskans bästa back den här säsongen och han känns mogen att ta nästa steg i sin karriär. Han har fin skridskoåkning och han är väldigt duktig att hantera pucken. Han är duktig offensivt och kan även spela fysiskt, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren på  klubbens hemsida.

20 poäng på 48 matcher

Patrik Noréns poängstarkaste säsong var 2013/2014 dåhan spelade i Timrå, då blev det 20 poäng (åtta mål och tolv assist) på 48 matcher. Merparten av karriären har han dock spenderat i Leksand. Den gånga säsongen var han assisterande lagkapten för Dalalaget som han nu väljer att lämna.

– Det känns fantastiskt kul och väldigt inspirerande att få komma upp till Skellefteå. Jag tycker man spelar en riktigt rolig ishockey och när möjligheten att komma hit dök upp blev jag otroligt glad. Hört enbart positiva saker om föreningen av spelare som varit här innan vilket givetvis gjorde valet ännu enklare, säger Patrik Norén själv.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN