KLART: NHL-meriterade försvararen återvänder till Skellefteå

Den NHL-meriterade försvararen Petter Granberg kommer att återvända till Skellefteå AIK. Efter spel i både NHL och AHL är han nu klar för tre säsonger med SHL-klubben han spenderat merparten av karriären i.

Det står klart att NHL-meriterade Petter Granberg återvänder till Skellefteå AIK. Detta efter en fem år lång session i Nordamerika. Där blev det spel för både Toronto och Nashville samt deras respektive AHL-lag. Nu vänder alltså försvararen hem till Sverige igen.

– Petter kommer att kunna tillföra mycket i det defensiva jobbet för oss. Men vi ska inte förringa hans offensiva kvalitéer. Även om hans främsta styrka är defensiven så hoppas vi även kunna lyfta och nyttja hans offensiv, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren på klubbens hemsida.

SM-guld 2013

Den 25 år gamla försvararen var med i Skellefteå när de vann SM-guld 2013. Det har även blivit ett JVM-guld 2012 och VM-guld 2013.

– Trots sin unga ålder så är han en välmeriterad spelare som vi tror kommer kunna utvecklas vidare för att kanske återvända till NHL i framtiden om han skulle önska. Petter har alltid varit enormt vältränad och riktigt seriöst inställd till sporten och det kommer ta honom långt, fortsätter Mikael Lindgren.

Inspirerande att vara tillbaka

Själv är Petter Granberg glad över att få återvända till Skellefteå AIK.

– Riktigt kul att vara här och inspirerande att komma tillbaka! Jag har ju spelat här tidigare så jag vet ju hur allt fungerar och jag trivdes väldigt bra när jag var här sist så det kändes som det bästa alternativet för mig.

Kontraktet är skrivet över tre säsonger.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN