KLART: Jimmie Ericsson gör comeback

Nu är det klart, Jimme Ericsson gör comeback efter flera månader av rehabilitering. Han fortsätter i Skellefteå och kontraktet gäller säsongen ut.
– Det är en stor glädje att få spela hockey igen, säger Jimmie Ericsson.

Jimmie Ericsson fick förra säsongen spolierad av skador och när kontraktet gick ut förlängdes det inte. Nu är skadan läkt och han är tillbaka i SHL och Skellefteå. Kontraktet med Skellefteå gäller resten av säsongen.

– Han visste inte om han skulle kunna fortsätta så han har rehabat i lugn och ro för att testa om det gick, berättar sportchef Micke Lindgren i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Skulle han komma tillbaka så skulle han göra det hel och frisk, utan värk. Vi kom överens om att ta ny kontakt om det skulle bli en fortsättning, vilket han gjorde i förra veckan. Och igår testades han av Thomson och Karin, och allt ser lovande ut.

Innan stjärnan spelar match med Skellefteå kommer han att träna ikapp och Skellefteå och Ericsson kommer att skynda långsamt.

– Han har varit på is med U20, vårt hockeygym och Lejon. Nu väntar några veckors träning med laget då han får köra ordentligt och hårt för att vänja kroppen. Sedan är planen att han ska matchas in under januari.

Debuterade för 15 år sedan

37-åringen kommer in med ett ton rutin och klubbkänsla, första gången han kom till klubben var för 15 år sedan. Under de åren har han spelat en säsong i Leksand och en i SKA Sankt Petersburg. Nu inleder han sin 14:e säsong i Skellefteå.

– Att få tillbaka honom i laget är viktigt ur många aspekter, han är inte bara en bra hockeyspelare och ledare utan han har även respekt bland lagkamrater, motståndare och domare. Han har ett driv och vill vinna.

Smärtfri

Nu när forwardsstjärnan fått vara smärtfri ett tag ser han fram mot den riktiga comebacken, han har spelat en match med SK Lejon i Hockeyettan.

– Jag hade inte så stora förhoppningar efter fjolåret men jag har tränat på med rehab och har inte haft ont sen augusti. Det gjorde att jag började hoppas på en comeback, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Nu väntar fortsatt hårt jobb, och det kommer inte bli spel för mig den första tiden. Men det är en stor glädje att få spela hockey igen och vara tillbaka i laget!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN