KLART. De byter tränarkoncept – han blir ny huvudtränare

Skellefteå byter tränarkoncept, i stället för tre likvärdiga tränare blir nu Robert Ohlsson ny huvudtränare i klubben. Kontraktet gäller över två säsonger.

Nu byter Skellefteå tränarkoncept igen och återgår till systemet med en huvudtränare och assisterande tränare. Nu har klubben presenterat Robert Ohlsson, närmast från Djurgården, som ny huvudtränare. Till sin hjälp får Ohlsson Pierre Johnsson, som hämtas från Frölundas juniorverksamhet.

– Det känns jättekul! Det var en stor ära för mig att få frågan av Erik och Niclas. Lite överraskande men också väldigt roligt för mig. Ödmjukt har man också sett Skellefteå AIK och hur de blivit bättre undan för undan till att bli ett av bästa lagen de senaste 10 åren. De har spelat och tävlat en bra ishockey med mycket skridskoåkning, så jag blev väldigt glad när de sedan ringde och ställde frågan om jag ville bli headcoach för Skellefteå. Man är ju väldigt ödmjuk inför uppgiften och känner att man har saker att lära sig av Skellefteå. Här finns en bra kultur, bra träningsfaciliteter och väldigt bra möjligheter att utbilda och utveckla hockeyspelare. Klart man blev glad och är ödmjuk och tackade ja till ett så fint uppdrag, säger Robert Ohlsson, till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag tycker att Skellefteå har mjukvaran. De har bra ledarskap och man har bra möjligheter att utbilda och utveckla spelare. Det är ju tre isytor så det finns fantastiska möjligheter för utveckling.

Falk blir kvar

En av förra årets tränare, Andreas Falk blir kvar i Skellefteå, men nu som assisterande tränare. Stefan Hedlund och Stefan Klockare lämnar klubben.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN