Ericsson om kaptensrollen: ”Ibland går det en säkring”

Skellefteå laddar inför en ny säsong där CHL blir de första tävlingsmatcherna innan SHL startar. Hockeybladet träffade Skellefteås lagkapten Jimmie Ericsson som öppet talade kontraktsförhandlingarna, kaptensrollen och betydelsen av Oscar Möllers långtidskontrakt.

Jimmie Ericsson är tillbaka i Skellefteå som lagkapten. Först ut är CHL en turnering han ser fram emot att få börja spela men intressanta lag som han tidigare inte har mött. Att få möjligheten att möta helt nya lag är bra både för honom själv och för Skellefteå.

– Jag ser mycket fram emot CHL. Jag tycker vi har väldigt intressanta lag som jag inte vet någonting om. Förhoppningen är att jag och laget kan lära oss något av dem. Det är viss skillnad på spelsätt i olika länder som Tyskland, Schweiz och Finland. Nu möter vi lag från Polen och Italien så det ska bli roligt.

Om du inte får svara Skellefteå vilket svenskt lag tror du kommer gå längt i CHL?
– Enligt tradition har Frölunda gjort det bra ifrån sig, men jag väljer att svara Växjö jag tycker att de varit framträdande de sista åren och har ett väldigt bra lag.

Väntade in rätt kontrakt

Halva förra säsongen var Jimmie Ericsson borta på grund av skada. Han kom tillbaka och ledde sitt lag till final där man förlorade mot Växjö Lakers. Efter det var det en del som reagerade över att Jimmie Ericsson inte fick något nytt kontrakt med Skellefteå. Men allt fick sig en rejäl vändning när han senare inte bara kontrakterades, utan även blev lagkapten.

– Jag var erbjuden ett kontrakt direkt när jag sa att jag hade tänkta att spela ett år till. Min upplevelse var att då att jag erbjöds ett kontrakt baserat på gamla meriter och det var jag inte intresserad av. Sen dröjde det några veckor innan det mot slutet gick rätt fort. Då slapp jag tänka på om jag skulle spela vidare och vart i sådana fall.

Så det var egentligen väntan på dig som gjorde att det drog ut på tiden?
– Ja det var det först och främst. Vi började förhandlingarna sent. Jag var 38 år och jag ville även känna efter hur det kändes i kroppen, mentalt och rent passionsmässigt innan jag ville ta något definitivt beslut.  

Kaptensrollen

Jimmie Ericsson trivs i rollen som lagkapten och han tillsammans med Frölundas Joel Lundqvist tillhör dem de mest verbala lagkaptener ute på isen, även i intervjuer med media. En del ser det som att det gnälls på domaren under matcher. Jimmie själv menar på att han inte snackar mer än om det behövs vid vad han ser felaktiga beslut.

– Först oh främst säger jag som alla andra lagkaptener. Att det är en ära att ha den rollen i laget. Jag trivs med den och känner mig trygg. Oftast är det ansiktet utåt jag ser det inte som något problem. Jag ser inte mg själv som en verbal person, men ska jag väl säga någonting så håller jag mig till sanningen och vad jag själv tycker. I övrigt ses jag nog som en relativt tråkig person.

Det händer rätt ofta att du på bortaplan får publiken emot dig ofta efter diskussion med domaren. Triggar det dig?
– Vissa stunder så absolut! Ibland är det för att trigga hela upplevelsen men framförallt mitt lag. Sen kan det vara så att det gått någon säkring också, så ibland är det taktiskt och ibland inte.

Händer det att du tar ett snack med domaren för att väcka ditt lag och vända på matchbilden?
– Ja!

Skellefteå skrev nyligen långtidskontrakt med Oscar Möller, hur viktigt är det för klubben?
– Det är väldigt viktigt. Oscar är en kulturbärare som har varit i klubben en väldigt lång tid. En uppskattad person både på och utanför isen. Han har sina bästa år framför sig. Att knyta till sig honom i fyra år ger en rätt klar indikation om vart klubben strävar, avslutar Ericsson.

Läs mer om Skellefteå>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN