DISCIPLINNÄMNDEN: ”Rör sig om återfall i vårdslöst spel”

Skellefteås Joakim Lindström har fått ett beslut från disciplinnämnden gällande tacklingen mot Oskar Steen i gårdagens kvartsfinal mot Färjestad. Han blir avstängd mellan den 24:e mars till 3:e april. Motiveringen handlar bland annat om att spelaren återigen gjort sig skyldig till vårdslöst spel.

På SHL:s hemsida klargörs att forwarden i Skellefteå, Joakim Lindström, fälls i disciplinnämnden för huvudtacklingen han uträttade mot Färjestads Oskar Steen. När det återstod fyra minuter av den första perioden i kvartsfinalmötet mellan Färjestad och Skellefteå avancerade hemmalagets Oskar Steen in i offensiv zon och tog ett avslut. Efter detta kom Skellefteås Joakim Lindström med fart från sidan med en tackling som träffade över huvudet.

Incidenten kom att granskas av disciplinnämnden och de har nu beslutat att fälla Joakim Lindström för tacklingen. Följaktligen stängs han av mellan den 24:e mars till den 3:e april och detta bedöms motsvara fem matcher. Motiveringen är att tacklingen sker snett bakifrån, tacklingen är vårdslös och medför stor skaderisk och det rör sig om återfall i vårdslöst spel.

Dessutom får Skellefteås forward böta 34 500 kronor.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN