Debut i rysaren: ”förbannat kul”

Skellefteås Ludvig Stenvall gjorde slutspelsdebut i den första semifinalen mot Djurgårdens IF. Det var en väldigt jämn match då rysaren avgjordes av Skellefteås Jimmie Ericsson under övertidsperioden.
– Något man drömt om att få vara med i sådana här tajta matcher, säger Ludvig Stenvall till Hockeybladet efter matchen.

Djurgården inledde matchen starkt på hemmaplan och hade efter första perioden ledningen med 2-0. Successivt lyckades dock Skellefteå komma in matchen och stod för tre raka mål. Därmed hade Skellefteå ledningen i slutet av den ordinarie speltiden och såg ut att vinna matchen. Men det blev ett dramatiskt slut på den tredje perioden då Djurgårdens IF kvitterade, efter att de plockade ut Adam Reideborn mot en sjätte spelare, när ungefär två minuter återstod.

Rysaren gick till förlängning och där fick Skellefteås Jimmie Ericsson sista ordet då han tystade Hovet med en dragning värdig Kenta Nilsson.

– Nä men det var fantastiskt kul. Bra stämning och det var livat. Det var en bra hockeymatch. Svänger fram och tillbaka. Jag tycker vi tar över spelet mer ju längre matchen går, sen gör Jimmie ett fantastiskt snyggt mål i slutet, säger Ludvig Stenvall till Hockeybladet efter rysaren mot Djurgården.

Andra matchen i SHL

Den här slutspelsmatchen var den unge Skellefteåbackens andra match i a-lagströjan. Tidigare hade han spelat en enda match i SHL under grundsäsongen för Skellefteå. Första matchen i semifinalen mot Djurgården blev därför Ludvig Stenvalls slutspelsdebut.

– Det var fantastiskt kul. Det är något man drömt om att få vara med i sådana här tajta matcher. Så det är förbannat kul. Jag fick reda på det igår efter träningen att jag skulle få göra debut. Jag gjorde det vanliga för att ladda upp, äta och sova bra. Fokuserade inte på matchen just innan, utan, man är beredd så att man är laddad när det gäller.

Eventuellt får vi se mer av Skellefteåprodukten Ludvig Stenvall i denna slutspelsserie. Något backen såklart själv hoppas på.

– Det får vi se. Det bestämmer inte jag. Klart man vill spela.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN