DEBATT: Ikväll gör Mr Gnällspik comeback

Räkna med en och annan dispyt med domare och motspelare framöver när Skellefteås gnällspik ikväll gör comeback. Men vi ska vara glada SHL blir en profil rikare och han har saknats.

Ja ni läste rätt: Mr Gnällspik är nära comeback och den sker redan ikväll borta mot Malmö. Säga vad man vill om Skellefteås Jimmie Ericsson. Lika duktig han kan vara på isen lika gnällig kan han också vara. Jimmie Ericssons sätt att hamna i händelsernas centrum i kombination med sin vassa tunga gör att han berör. Både på och utanför isen.

Men det kan samtidigt vara just det som tagit honom tillbaka till hockeyns finrum. Och jag förstår varför publiken i Skellefteå och Ericsson går hand i hand. Stundtals lika gnälliga, stundtals helt fantastiska. Nej jag har inte varit något större fan av Ericsson. Men han tillhör långt ifrån bottenskiktet heller.

Det går liksom inte att inte tycka om personen med det där luriga leendet som man inte vet är förbannad eller glad. Lägg därtill de där rådjursögonen som kan få vilken tonårstjej som helst på fall. Nu ikväll gör den förre lagkaptenen Jimmie Ericsson, som den här säsongen har rehabat sin skada och gjort ett inhopp i division 1, säsongsdebut i SHL.

– Visst är det väldigt roligt att få spela match igen. Det har jag längtat efter i flera månader, säger 37-åringen till Norran.

Vinnarskalle

Skellefteå får med Jimmie Ericssons intåg i truppen en vinnarskalle av dess like och som gör rejält avstamp både på och utanför isen. Och det är inte för inte som Skellefteå valde att signa Ericsson. Han vill vinna och kommer hjälpa Skellefteå att vinna på alla sätt som finns. Även om det betyder att slänga käft med domarna motspelarna på isen inte bare en, två eller tre gånger. Ericsson har en eller två säsonger kvar i kroppen och det ska bli väldigt spännande att se vad som händer med Skellefteå efter Mr Gnällspiks comeback.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN