ANALYS: Den galna målfesten när Skellefteå krossade Mora

En spelare gör hattrick och laget förlorar, en annan gör fyra assist och laget vinner. Skellefteå slår målrekord och Mora läckte bakåt. 14 mål i en och samma SHL-match.
– Det är pinsamt, säger tremålsskytten till CMore.

Ikväll fick vi se den målrikaste matchen i SHL så här långt inpå säsongen. Och det var svängdörrar i Moras försvar. Ett tag smittade det av sig på Skellefteå också. De som kollade på matchen fick se 14 (FJORTON!!) mål i en och samma match. Dessutom fick man se hela tio mål från hemmalaget.

Första andra tredje och ändå förlust

Gästernas Mathias Bromé hade aldrig gjort mål i SHL tidigare. Snacka om islossning när han slår till med ett hattrick! Inget han kunde glädja sig åt efter matchen.

– Det är ju pinsamt. Vi släpper in tio mål, det får inte hända, säger Mathias Bromé till CMore.

Fyra assist av Djuse

Emil Djuse var nära att noteras för ett mål, men det styrdes in av en medspelare och han fick nöja sig med fyra assist och det är inte fy skam.

– Krekula (Simon) styr in den med skridskon, det får man ta, säger assistkungen till CMore.

Öppna spjäll

Först såg det ut som Skellefteå skulle promenera hem segern och efter 14.29 ledde man redan med 3–0 och matchen var avgjord, eller? En dryg minut senare spräckte Mora nollan och innan perioden var slut hade Bromé spräckt sin SHL-nolla och gjort matchen tät igen.

Fem mål i den första perioden följdes upp av fem i den andra också. Tre av dem kom inom tre minuter. Nu åkte kulramen fram. När Skellefteå sedan passade på att göra ytterligare två mål, på 32 sekunder var matchen avgjord.

Hockey utan bromsspår

I den avslutande akten var det fortsatt vilda västern och inga som helst bromsspår på isen. Fyra mål till och målkalaset i Skellefteå var ett faktum. Skellefteå har kommit igång och klättrade upp till fjärde plats och Mora såg till att halka ner till sista plats – på målskillnad. Spellediga Rögle tackade och tog emot.

Mora måste göra något annars blir det derby mot Leksand i Hockeyallsvenskan nästa säsong.