Rögles skyttekung: ”Vi har ligans bästa fans”

Han har varit en viktig kugge i bottenlaget under hela säsongen och leder lagets interna poängliga. I kvällens möte mot Örebro gjorde han även sitt 20:e mål för säsongen. Hockeybladet träffade Rögles skyttekung Bryan Lerg efter kvällens 5-1 seger.

Rögles amerikan Bryan Lerg har producerat stabilt under hela säsongen i ett lag som inte gjort detsamma. I kvällens hemmaseger mot Örebro prickade forwarden in sitt 20:e mål för säsongen vilket placerar honom på en tredjeplats i ligans totala skytteliga. Hockeybladet träffade Lerg efter matchen och pratade om hans och lagets säsong, samarbetet med sina kedjekamrater och känslan inför Rögles kommande kval.

”Vi har ligans bästa fans”

Inledningsvis pratade vi om matchen mot Örebro som var Rögles femte raka seger på hemmaplan.
Jag tycker vi gör en bra match. Det känns bra att kunna ge tillbaka till fansen. Speciellt eftersom vi förlorade flera matcher tidigare på hemmaplan. De förtjänar det verkligen och jag tycker att vi har ligans bästa fans.

Rögle hade tidigare under säsongen en tuff period med en förlustsvit på hela tretton raka matcher. Efter en tung 7-0 förlust mot HV71 lyckades man sedan vinna fem raka matcher och sedan dess har spelet sett bättre ut.
Vi har hittat vårt spel de senaste tio-tolv matcherna. Alla spelar enklare och vi hittar sätt att göra mål på. Vårt powerplay har definitivt sett bättre ut . Vi måste fortsätta spela på det här sättet och ha stort självförtroende med oss in i kvalet.

”Bästa centern jag någonsin spelat med”

Bryan Lerg prickade in sitt 20:e mål för säsongen mot Örebro och är en av ligans bästa målskyttar. När jag tar upp hans målproduktion väljer han att hylla sina kedjekamrater Felix Schütz och Jack Connolly.
Vi har ett bra samarbete. Jag och Jack har spelat tillsammans under halva säsongen och jag älskar att spela med honom. Han är den bästa centern jag någonsin har spelat med. Han är en playmaker och jag är en målgörare så det fungerar perfekt. Felix är en spelare med ett bra spelsinne och ett bra skott. Jag gillar att spela med båda två och de senaste matcherna har vi utvecklat en bra kemi och skapar många målchanser.

”Vill alltid ha mer”

När jag ber Bryan sammanfatta sin egen säsong är han självkritisk trots sin produktion.
Jag vill alltid ha mer. Man kan alltid bli bättre och kan alltid göra mer. Det har varit en bra erfarenhet att spela min första säsong i Sverige men man ska aldrig vara helt nöjd. Vi måste fokusera på kvalet och komma tillbaka starkare nästa år.

Hur är känslan inför kvalet?
Det känns bra och jag känner mig säker. Vi måste bara ta en match i taget, spela enkelt och spela vårt spel. Spelar vi som jag vet att vi kan tror jag inte kvalet blir några problem.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN