Unge Röglebacken: ”Det är sådana här matcher man lever för att spela”

Samuel Jonsson passerade 100 minuters istid i SHL och belönades per automatik med ett seniorkontrakt under gårdagen. Idag spelade han sitt första derby från start och det var minst sagt känsloladdat inför matchen.
– Det är grymt kul att få vara med om dessa matcher, säger Samuel Jonsson. 

Rögle förlorade skånederbyt mot Malmö Redhawks efter att ha tappat en tvåmålsledning. Matchen slutade 2-3 till Malmö efter full tid och efteråt var det en minst sagt besviken Samuel Jonsson som entrade den mixade zonen.

– Det är en bra match första och tredje perioden. Jag tycker att vi förlorar matchen i andra perioden där Malmö är hetare än oss. De gör mål i sina powerplay och vi får ingen utdelning alls i vårt, sammanfattar den unge backen Samuel Jonsson förlusten.

Sedan Rögle bytte tränare från Anders Eldebrink till Cam Abbott har istiden ökat och mot Malmö spelade han hela fjorton minuter. Samuel Jonsson växer hela tiden med uppgiften och han ger medhåll om att ansvaret har ökat.

– Helt klart har ansvaret ökat. Jag får ju mer självförtroende ju mer jag spelar och idag kände jag att jag vågade lite mer än förut. Det kändes väldigt bra för egen del, säger han.

Han lovordas av tränaren och efter att ha passerat hundra minuters istid i SHL belönades han under gårdagen per automatik med ett SHL-kontrakt. En dröm som gick i uppfyllelse för den 19-år gamle backen.

– Det har ju varit en dröm sedan man var liten. Det känns grymt bra att få fortsätta spela här i Rögle och fortsätta utvecklingen, det känns som här finns en stor potential för mig att utvecklas som spelare och samtidigt få känna på en väldigt hög nivå spelmässigt, säger han.

Första derbyt från start – hur känns det att få spela dessa matcher?
– Det är grymt kul att få vara med om dessa matcher. Det var en häftig inramning med heta känslor ute på isen. Det är sådana här matcher man lever för att spela, säger han med ett leende.

Rögle har fortsatt svårt att plocka poäng och man har bara plockat tre segrar på nio matcher sedan Cam Abbott tillträdde som huvudtränare. Samuel Jonsson sätter ord på vad det är som fattas för att man ska börja plocka fler poäng.

– Vi måste spela 60-minuters matcher, idag spelar vi bara i fyrtio minuter och då går det inte. Vi har hyfsat spel i fem mot fem, bortsett från andra perioden. Det känns som att vi måste bli lite hetare i powerplay och få mer utdelning på våra chanser, säger han.

Samuel Jonssons istid i SHL:
Malmö hemma: 14.39 minuter
HV71 borta: 13.39 minuter
HV71 hemma: 13.33
Skellefteå hemma: 11.42
Brynäs borta: 13.35
Frölunda hemma: 11.01

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN