Ted Brithén om Rögles förvandling: ”Vi börjar göra rätt saker”

Rögle tog under tisdagkvällen sin första trepoängare hemma i Lindab Arena. Lagets kapten, Ted Brithén, var högst bidragande i segern och var lättad efter slutsignalen.
– Det är skönt att äntligen ta tre poäng och framförallt sättet vi gör det här på hemmaplan, säger han till Hockeybladet.

Rögle har börjat förvandlas till ett lag, konstaterar lagkaptenen Ted Brithén efter matchen.
– Vi börjar göra rätt saker och fuskar inte i vårt spel. Vi pratar dagligen om smådetaljer och när vi kollar på videos ser vi att det är saker vi inte har gjort riktigt rätt och det har bitit oss i röven, säger han och fortsätter:

– Det är skönt att äntligen ta tre poäng och framförallt sättet vi gör det på här på hemmaplan, säger han.

Efter att ha legat under med 0-1 efter den första perioden kunde Rögle vända matchen till sin favör, högst bidragande i det var just Brithén med ett mål och en assist i mittenakten.
– Jag har haft bättre kvällar den här säsongen där jag inte har fått utdelning, jag försöker jobba med det laget behöver för dagen och det är kul att kunna bidra i målprotokollet ibland också, säger han ödmjukt.

Matchen blev 5-2 till hemmalaget efter tre Röglemål i den tredje perioden. Lagkaptenen var aldrig riktigt orolig den här kvällen.
– Jag är jätteglad att vi inte bara klampade ihop trots att vi bara ledde med ett mål inför den tredje perioden. Det kändes som att vi faktiskt spelade ut, säger han.

I slutet av matchen fick Ted Brithén motta en smäll mot huvudet av Färjestads Johan Ryno. Själv uppfattade han inte riktigt situationen, men såhär efteråt mår han bra.
– Jag uppfattar bara att det är någon som kommer från sidan och kör över mig. Jag har inte sett det själv ännu, men jag kände att han prickade axeln. Sen om det är mitt fel som stannar upp i mittzon, det får andra avgöra. Jag får väl kolla på videon och skapa mig en uppfattning.
– Som det känns just nu så mår jag bra. Jag sa i slutet av matchen att jag inte ville spela mer, man vet aldrig med huvudet. Vi får se hur det känns nu efter matcher och gå vidare efter det, säger han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN