SSK-STJÄRNAN: ”Jag snackade med Rögle”

Södertäljes poängkung Christopher Bengtsson har på senare dagar omgärdats av flyttrykten till Rögle. När Hockeybladet möter upp honom på Hovet efter fredagens förlust mot AIK medger han att ett möte har ägt rum med SHL-klubben.
– Jag snackade med Rögle, säger Bengtsson till Hockeybladet.

Efter fredagens 6-4 förlust mot AIK träffar Hockeybladet Södertäljes bästa poängplockare Christopher Bengtsson. I matchen utökade dessutom vänsterforwarden poängkontot genom att assistera skyttekungen Thomas Valkvae-Olsen i 3-2 reduceringen.

– Vi börjar ju trött och AIK är jäkligt bra i första perioden, de sköljer av oss gång på gång. Vi får nästan vara glada med resultatet efter första perioden. Sedan i andra tycker jag att vi steppar upp, vi får ett viktigt mål med 3-2 och efter det är det en jämn match. I tredje tycker jag nästan att vi tar över och vi skapar många chanser. Jag tycker i alla fall att vi förtjänar poäng i dag, säger Christopher Bengtsson.

För Södertäljes del återstår åtta omgångar av grundserien. Om Christopher Bengtsson redan nu får summera sin individuella prestation över säsongen känner han sig nöjd.

En bra säsong

– Det har varit en bra säsong för min egen del, absolut. Jag får spela med bra spelare, spela mycket och har bra självförtroende och då brukar det bli bra. Det känns bra tycker jag, känner mig snabb ute och skapar mycket målchanser och är hela tiden ett hot mot motståndarna tycker jag.

Christopher Bengtsson har producerat 35 poäng på 41 matcher i HockeyAllsvenskan, han leder Södertäljes interna poängliga. Detta har genererat intresse från högsta ligan, Rögle är intresserade av att värva honom. Spelaren själv är tydlig med att SHL är intressant.

– Jag snackade med Rögle, hade möte med dem. Självklart strävar man ju alltid så högt som möjligt. Det är klart att SHL är ett mål såklart. Men just nu fokuserar jag bara på Södertälje, här, och vi ska fixa topp åtta, jag tycker att vi har ett tillräckligt bra lag för det. Som vi visar nu i tredje perioden mot AIK så är vi absolut ett lag för topp åtta.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN