SKÅNEDERBYT: Zaar skickar kängan till Malmö

Det är snart dags för Skånederby i Malmö Arena och Hockeybladet tar pulsen på spelare från båda lagen. Nu har Hockeybladet tagit sig ett snack med Röglestjärnan Daniel Zaar där han skickar kängan till Malmö.

Röglespelaren har stått för makalösa sex (2+4) poäng på två matcher mot rivalerna Malmö. Det kanske är en form som håller i sig, och om den gör det så kommer Oscar Alsenfelt ha mycket att göra under lördagen. Samtidigt som han är en vass spelare på isen så skickar en också en den klassiska Kängan till Malmö.

Rögle ligger just nu på en sjätteplats då de har 44 poäng med 27 matcher spelade. Malmö däremot ligger på en åttondeplats med 41 poäng med 28 spelade matcher. Det betyder faktiskt att Malmö kan komma upp på en sjundeplats strax efter Rögle på grund av målskillnad ifall Rögle skulle förlora. Vinner Rögle däremot så har de sex poäng ner till Malmö igen och då har de ”säkrat” topp-sex placering i minst en omgång till.

Säsongen

Säsongen för Zaar har både gått upp och ner menar han. Men att han överlag är nöjd med sin prestation.

– Möjligtvis lite upp och ner i vissa matcher men överlag så är jag nöjd, berättar Daniel Zaar för Hockeybladet.

Publikfest

Det ser ut att bli en riktig publikfest i de flesta arenor under morgondagens omgång, så ser det också ut i Malmö Arena. Men det är visst sällan det händer, även när det är derby. Zaar skickar också den riktigt syrliga kängan till Malmö.

– Ja jo det ska bli grymt, det var väl ett tag sedan det spelades ett fullsatt Skånederby där nere så det kommer säkert att bli grymt spännande, säger Zaar lite kaxigt till Hockeybladet.

Sex poäng på två matcher

Zaar är inne i en otrolig form, speciellt när det gäller Skånederbyn. Sex poäng på två matcher i derbyn är otroligt starkt. Det beror däremot inte bara på att Zaar själv är skicklig utan att det är så att han tycker att han spelar bättre när det är roligare matcher.

– Det är kul att man varit med och bidragit, säger Zaar ödmjukt till Hockeybladet.

Passningen

Även fast Zaar menar att han inte själv är den spelartypen som tacklas och gruffas så passar han ändå en till Sylvegård.

– Emil Sylvegård kommer under skinnet på alla oss så ska försöka ge tillbaka lite där, säger Daniel Zaar till Hockeybladet.

Emil Sylvegård, Daniel Zaar
Foto: Bildbyrån

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN