Simon Ryfors: ”Det är såklart roligt att vara tillbaka”

Rögle vann stort hemma mot Örebro inför lyriska fans i Lindab Arena. Röglecentern, Simon Ryfors, som blev hemkallad från Oskarshamn igår, var tillbaka på isen i storsegern.
– Det var en riktig rolig match att spela, säger Ryfors till Hockeybladet efter matchen.

Simon Ryfors gjorde stor succé i Rögle ifjol. I år har han haft det lite tuffare och så sent som i förra veckan blev han utlånad för att få mer speltid. Ny anhalt blev Oskarshamn i HockeyAllsvenskan. Men det blev bara två matcher, innan Rögle valde att kalla hem den 20-årige centern igen.

I storsegern mot Örebro var centern högst delaktig och fjolårets Simon, med glöden i ögonen, var tillbaka på isen.

– Det var en riktig rolig match att spela. Det känns som att vi kommer ihop som lag och har en bra energi i spelet. Jobbar man hårdare än det andra laget, så vinner man helt enkelt, säger han.

Hur känns det att vara tillbaka i laget?
– Det är såklart roligt att vara tillbaka här bland grabbarna. De två matcherna var väldigt nyttiga för mig, jag fick mycket speltid och hittade tillbaka till självförtroendet.

Det var hans kedja som visade vägen i den första perioden och han var högst bidragande i 1-0 målet.

– Jag plockade upp pucken i mittzon och kände att jag hade två Örebrospelare på mig. Jag försökte vara stark på pucken och trampade runt om på vänsterkanten. Melvin var väldigt fri inne i slottet, så det var bara att lägga in den till honom, beskriver han målet.

När han lämnade Rögle var det Patrik Ross och Roger Hansson som delade på huvudansvaret i tränarbåset. Mot Örebro var det den nye tränaren Cam Abbott som coachade laget. Simon Ryfors ser redan en förändring i laget.

– Det han har hunnit göra är att få oss att jobba som ett lag och få oss att vilja samma grej. Han vill spela en hockey med hög fart och gör vi idag, säger han.

Hur kan ett lag förändras såhär fort?
– Vi har ju alltid haft stor potential. Alla killar har jobbat väldigt hårt hela tiden för att vända den här trenden, men tidigare har vi jobbat hårt individuellt och då blir det fel. Nu får vi ihop det som ett lag och då får man med studs.

Närmast för Rögle väntar Frölunda i Scandinavium. En tuff match på förhand, men Ryfors är självsäker.

– Frölunda är ett bra lag, men det är vi också. Jobbar vi som vi gjorde idag och alla i laget har samma mål, så ska det nog kunna gå vägen, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN