Rögle värvar backtalang från Almtuna

0
562
Foto: Bildbyrån
Rögle meddelar i ett pressmeddelande att klubben valt att skriva kontrakt med Almtunas 19-åriga backtalang Jakob Ragnarsson.
-Jag kommer att göra mitt bästa och mitt mål är att ta en plats i A-laget, säger han till Rögles hemsida.

Jakob Ragnarsson, son till Marcus Ragnasson med över tio säsonger i NHL i bagaget, är klar för Rögle BK. Senaste säsongen spelade han i Hockeyallsvenskan och Almtuna, där blev det sex poäng på 37 spelade matcher. Flera klubbar har jagat backtalangen som spås slå sig in i NHL i framtiden.

– Jag har haft en bra tid i Almtuna men känner nu att det är dags att ta nästa steg. Jag har hört en hel del om Rögle som klubb och staden och det känns riktigt lovande, säger Jakob.

Debuterade i Almtunas A-lag som 17-åring. 

Jakob anslöt till Almtuna som 15-åring och bara två år senare så representerade han A-laget för första gången. Nu vill backen pröva på spel i högre serier. Och han kommer göra vad som krävs för att ta en plats i Rögles A-lag.

– Jag är sugen på att testa på spel på en högre nivå. Det var såklart en omställning när jag började spela A-lagshockey och det kommer att bli likadant nu. Spelarna i SHL är ännu lite snabbare och starkare. Jag kommer att göra mitt bästa och mitt mål är att ta en plats i A-laget.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sjutton − ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.