Rögle tog säsongens första trepoängare – slog serieledaren

Jumbon Rögle tog emot serieledande Färjestad. Rögle jagade säsongens första trepoängare och Färjestad hade inte gått poänglösa från en enda match. Båda de sviterna skulle komma att brytas

Rögle tog emot Färjestad i kvällens kamp om att vara det bästa grönvit laget. Det var serieledaren mot tabelljumbon med Färjestad som storfavoriter. Men Rögle visade redan i den första perioden att detta inte skulle bli en enkel match för laget från Karlstad.

Matchinledningen var jämn och inget av lagen lyckades skapa några längre anfall förrän Färjestad fick chansen i powerplay efter 2.14. Målet skulle dock dröja längre än så. Närmare bestämt till 6.48. Rögle misslyckades med att få ut pucken ur egen zon och Per Åslund gav gästerna ledningen med sitt fjärde mål för säsongen. Läckert framspelad av Linus Persson och Marcus Nilsson.

Sedan blev spelet återigen jämnt och lagen delade på chanserna. Färjestad kändes dock fortfarande som det hetare laget och man skapade också längre anfall än Rögle.
Men Rögle kom att spela upp sig och tog över mer och mer ju längre perioden led. Men Färjestad höll sin 1-0 ledning perioden ut.

Drömstart för Rögle i mittenakten

Rögle fick en riktig drömstart på den andra perioden. Redan efter 15 sekunder kom kvitteringen genom lagkaptenen Ted Brithén som via en motståndares klubba fick in pucken bakom Lars Haugen i Färjestads mål. Och hemmalaget skulle även ta ledningen. Bara två minuter efter 1-1 kom 2-1 när SHL:s bästa powerplay skulle visa sig. Craig Schira skött ett skott som Ludvig Rensfeldt styrde in och Rögle hade vänt matchen.

Trots att Färjestad vann skotten i den andra perioden var det Rögle som skapade de farligare chanserna. Färjestad fick chansen i powerplay två gånger om men Rögles målvakt Justin Pogge stod emot. Pogge som dessutom har ett förflutet i Färjestad imponerade mot sitt gamla lag. Det blev inga fler mål i den andra perioden utan Rögle gick till pausvila med en 2-1 ledning mot serieledarna.

Säsongens första trepoängare

Den tredje perioden inleddes med bra tryck från Färjestads sida men slarviga utvisningar gav Rögle chansen i powerplay två gånger om. Och i det andra försöket kom målet. Juhamatti Aaltonen lyckades lirka in pucken bakom Lars Haugen och utökade Rögles ledning till 3-1. Bara två minuter senare kom även 4-1. Edwin Hedberg kom fri och lyckades få in pucken under en framstörtande Lars Haugen.

Färjestads jakt blev ännu mer intensiv och när man fick chansen att spela två minuter 5-3 kom reduceringsmålet från Mikael Wikstrand.

Närmare än så kom inte Färjestad utan Rögle utökade sin ledning i tom bur genom Taylor Matson. Rögle vann med 5-2 och tog säsongens första trepoängare mot serieledande Färjestad som gick poänglösa från matchen för första gången den här säsongen.

Rögle-Färjestad 5-2 (0-1, 2-0, 3-1)
0-1 (06:48) Per Åslund (Marcus Nilsson, Linus Persson)
1-1 (20:15) Ted Brithén (Alexander Younan, Craig Schira)
2-1 (22:21) Ludvig Rensfeldt (Craig Schira, Ted Brithén)
3-1 (47:03) Juhamatti Aaltonen (Craig Schira, Ted Brithén)
4-1 (49:04) Edwin Hedberg (Juhamatti Aaltonen)
4-2 (53:03) Mikael Wikstrand (Michael Lindqvist, Dick Axelsson)
5-2 (59:15) Taylor Matson (Craig Schira)