Rögle tog säsongens första poäng efter sanslös målkavalkad

Skånederbyt mellan Rögle och Malmö slutade i vad som kan vara säsongens största målfest. 14 mål under ordinarie tid blev det innan avgörandet kom i förlängningen.

Skånederbyt mellan Rögle och Malmö slutade i en målkavalkad som fansen sent ska glömma. Totalt blev det hela 15 mål i matchen som hemmalaget inledde med att göra 1-0 i genom Sebastian Collberg i powerplay. Bara minuten senare var Rögle framme igen och Edvin Hedberg gjorde sitt första mål för kvällen.

Totalt blev det fyra mål redan i den första perioden efter att Bryan Lerg först utökat till 3-0. Dansken, Nichlas Hardt, reducerade och Malmö hade fler lägen i slutskedet av den första perioden.

Mattias From inledde starten på ny ketchupeffekt

I den andra perioden tog det ett tag innan någon av lagen hittade nätet igen. Danska talangen, Mattias From, gjorde 4-1 efter 14 minuters spel och det utbröt på nytt en ordentlig ketchupeffekt. Inom loppet av två minuter reducerade först Jens Olsson innan amerikanen Jack Connolly gjorde 5-2. Fredrik Storm satte periodens sista mål och Rögle gick till den sista pausvilan med ledning 5-3.

Edwin Hedberg klev fram stort – gjorde tre mål

Malmö kröp närmare efter mål i powerplay genom Robin Alvarez i powerplay. Då klev Edwin Hedberg fram och prickade in sitt andra mål till 6-4. Senare sköt han även sitt tredje mål för kvällen till 7-5. Där trodde de flesta att det hela var över men Malmö ville annat och reducerade först för att senare även skicka in kvitteringen till 7-7 genom Robin Alvarez.

Matchen gick till förlängning och där avgjorde Craig Schira med ett mål i numerärt överläge till slutresultat 8-7.