Rögle ryter ifrån: ”Det handlar om spelarna säkerhet”

Det kokar om Rögles sportchef Chris Abbott, nu ryter han ifrån efter Dennis Everbergs hjärnskakning i matchen mot Djurgården.
– Det handlar om spelarnas säkerhet, säger han.

Rögles sportchef gick under onsdagen ut och fördömde SHLs agerande i det omtalade ärendet där Djurgårdens kaptenen Marcus Högström ger Rögle-forwarden en rejäl höger. Rögles sportchef Chris Abbott tycker att det är ett märkligt agerande av disciplinnämnden samt att det sänder helt fel signaler.

“Märkligt”

Chris Abbott tycker att det är märkligt att inte disciplinnämnden inte tar upp detta ärendet då agerandet från Högström i matchen mot Rögle resulterat i att Dennis Everberg nu behandlas för hjärnskakning. Abbott förklarar sedan vidare att han tycker att det sänder fel signaler då disciplinnämnden inte kollat närmre på någon av incidenterna då Röglespelare erhållit huvudskador. 

– Jag tycker det är märkligt att det inte tas upp i disciplinnämnden. Jag håller inte med och tycker det sänder helt fel signaler. Dennis är den tredje spelaren (Éric Gélinas och Kodie Curran är de båda andra) i vårt lag som behandlats eller behandlas för en hjärnskakning och man har inte velat titta närmre på förseelserna. Det handlar om spelarnas säkerhet, säger Chris Abbott till Rögles hemsida.

Nästa match

I nästa match möter Rögle Luleå på bortais. Rögle har under onsdagsmorgonen genomfört ett ispass i Hovet och har därefter transporterats upp till Luleå. 

Cam tycker att matchen mot Djurgården var bra på många olika sätt under matchen. Men att där fortfarande finns lite att perfektera inför matchen mot Luleå. Men med tanke på förra matchens smäll, har nu Cam lite att fundera inför nästa match. 

– Vi tar många bra saker med oss till Luleå. Sen finns det några saker vi vill göra lite bättre men det kan vi titta på under torsdagen, säger Cam. Samtliga spelare förutom Dennis var på isen under onsdagens träning. Med Dennis frånvaro så finns det lite att fundera på, säger Rögles huvudtränare Cam Abbott till Rögles hemsida.

Anmäld

Senare under onsdagen meddelades det på SHL:s hemsida att Marcus Högström anmäls till disciplinnämnden gemensamt av Svenska Hockeyligan, SHL och Svenska Ishockeyförbundet.

”Nu väljer SHL, i samråd med Svenska ishockeyförbundet, att driva frågan vidare genom att göra en gemensam anmälan till disciplinnämnden för att söka praxis gällande situationen.”, skriver SHL på hemsidan.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN