Rögle rensar i truppen – lagkaptenen tvingas lämna

0
541
Foto: Bildbyrån

Rögle klarade med och näppe att hålla sig kvar i SHL efter att vunnit SHL-kvalet mot Karlskoga. Redan idag börjar man ombyggnationen av truppen inför nästa år. 

Det var ett skadedrabbat Rögle som sågs komma näst sist i årets upplaga av SHL. Laget kämpade frenetiskt för att slippa kval, med det var helt enkelt oundvikligt. Väl i kvalet lyckades laget rätt komfortabelt vinna mot Karlskoga med 4-0 i matcher och man spelar därmed SHL-hockey även nästa år.

Rustar inför nästa säsong

Rögle väljer redan idag att börja rusta inför nästa år, laget presenterade på sin officiella hemsida idag ett flertal rensningar i truppen. Det är hela åtta spelare som dumpas och tvingas lämna Ängelholmsklubben. Spelarna som inte får förnyat kontrakt är Oscar Dansk, Dominik Granak, Patrick Cehlin, Viktor Lindgren, Victor Laz, Matt Fraser, Felix Schütz, och Christopher Liljewall.

Beslutet som får ses som en överraskning motiveras på följande sätt av sportchef Anders ”Masken” Carlsson

– Vi vill tacka de här spelarna för allt de gjort i Rögletröjan och önskar dem lycka till i deras  fortsatta karriärer. Jag förstår om några av besluten väcker känslor. Men vi har tagit de här besluten med Rögles bästa för ögonen, säger Anders Carlsson till klubbens officiella hemsida.

Tackar Liljewall

Beslutet att dumpa kaptenen och trotjänaren är något sticker lite extra i ögonen på Röglesupportrarna, samtidigt som Anders Carlsson vill rikta ett stort tack till spelaren.

– Christopher har varit i Rögle i många år, han har varit en viktig spelare och person i den resa vi gjort och vi tackar honom för alla dessa år.

Siktar på att etablera sig i SHL

Rögle som gör sin tredje raka säsong i SHL nästa säsong, siktar mot att etablerar sig i ligan och vara med och slåss om slutspelsplatserna. Man har sedan tidigare säkrat upp flera namn från de egna juniorleden. Namn som Filip Karlsson, Simon Ryfors, Mathias From och Timothy Liljegren. Några nyförvärv kan däremot inte Anders Calrsson avslöja.

– Vi för samtal med spelare som vi vill ha men det är för tidigt att berätta några namn. Vi söker spets utifrån på de flesta positioner, säger ”Masken”.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

två × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.