Rögle nära rutinerad back från KHL

SHL-laget Rögle har haft stora problem i defensiven under säsongen och har släppt in överlägset flest mål av alla lag i SHL så här långt. Nu ryktas dock hjälpen vara på väg och Rögle ska vara väldigt nära en rutinerad KHL-back.

Med 95 insläppta mål på säsongens inledande 24 matcher har Rögle släppt in överlägset flest mål i SHL. Tvåa på den listan är Mora med sina 78 insläppta mål. Men sedan Chris Abbott tog över som sportchef i klubben verkar han lägga stort fokus på att förstärka lagets försvar. Först plockade han in backen Ben Youds från Växjö som har kommit in bra i laget och redan producerat tre poäng på sina första fyra matcher. Han är även en viktig kugge i Rögles powerplay där han styr en av formationerna från sin backplats. Efter värvningen av Youds kom också uppgifter om att en annan back, nämligen Cade Fairchild var på väg bort från klubben. Fairchild har hållits utanför matchtrupperna de senaste matchtrupperna.

Nära rutinerad finsk back

Nu verkar även nästa förändring på backsidan vara nära för Chris Abbott och Rögles del. Enligt uppgifter till MrMadhawk ska Rögle vara långt gånga i samtalet med den finska backen Janne Jalasvaara som i dagsläget är lagkapten för Kunlun Red Star i KHL. Kunlun har haft en ganska svag säsong och ser därför ut att missa slutspelet i KHL. Därför försöker man göra sig av med spelare för att få löneutrymme inför nästa säsong.

Janne Jalasvaara är en duktig rutinerad defensiv back som läser spelet på ett bra sätt. På meritlistan hittar man bland annat 364 matcher i den finska högstaligan för Blues och KalPa. 33-åringen har även spelat 289 matcher i KHL. De flesta för Dynamo Moskva. Jalasvaara har även spelat en del matcher i landslaget för de finska lejonen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN