Officiellt: Sandin lämnar Rögle

Precis som Helsingborgs Dagblad kunde avslöja under måndagen så lämnar supertalangen, Rasmus Sandin, Rögle.  Han lånas ut till CHL resterande del av säsongen.
– Vi hade hellre sett att Rasmus spelat kvar hos oss givetvis, men vi kan inte garantera honom den speltid han önskar, säger sportchefen Anders ”Masken” Carlsson.

Supertalangen Rasmus Sandin fick under försäsongen och i inledningen av SHL spela mycket för Ängelholmarna. Men speltiden har avtagit och under måndagen kunde HD.se avslöja att den 17 år gamle backen var på väg bort.

Nu är det officiellt. Mitt under matchens gång mellan Rögle och Färjestad släppte Rögle nyheten att man lånar ut Sandin till CHL och Soo Greyhounds för resten av säsongen.
– Vi hade hellre sett att Rasmus spelat kvar hos oss givetvis, men vi kan inte garantera honom den speltid han önskar. Spelaren har haft en önskan om att spela i Soo Greyhounds och vi kommer att låna ut Rasmus till Soo för 2017/18, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson i ett pressmeddelande.

”Jag har haft en önskan om att få spela i CHL”

Huvudpersonen själv ser fram emot att få flytta till Kanada och få speltid.
– Det har varit grymt att få testa på spel i SHL och mäta sig mot seniorer, men jag har haft en önskan om att få spela i CHL under en lång tid och är glad att Rögle och Soo kan komma överens. Jag ser fram emot att utvecklas ännu mer och komma tillbaka till Ängelholm nästa säsong i en ännu större roll, säger Rasmus Sandin.

Rasmus tillhör Rögle ytterligare en säsong och kommer ansluta till truppen direkt efter avslutad säsong i Nordamerika.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN