Foto: Bildbyrån

Tidigare idag avslöjade HD-sporten att Rögle gjort klart med den finske stjärnan Juhamatti Aaltonen. Sent ikväll presenterade klubben att det står klart att Aaltonen återvänder till klubben.

I mitten av april presenterade Rögle fyra nyförvärv i Emil Kruse, Craig Schira, Alexander Younan och Kevin Gagné. I onsdags presenterade man en hemvändare i Ted Brithén. Idag presenterade man nästa återvändare, under söndagskvällen stod det klart att den finske landslagsspelaren, Juhamatti Aaltonen, återvänder till klubben.

”Lysande kvaliteter”

Rögles sportchef, Anders ”Masken” Carlsson är nöjd över att kunna presentera Aaltonen som klubbens totalt sjätte nyförvärv inför den kommande säsongen.
– Vi är mycket nöjda med att ha kommit överens med Juhamatti. Det är en mycket meriterad och skicklig anfallare med lysande kvaliteter som kommer att spetsa till vårt lagbygge, säger han i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Tung meritlista

Under den gångna säsongen stod forwarden för 39 poäng på 52 matcher i hemlandet och klubben Helsinki. Tidigare har den tekniske forwarden en tung meritlista med över 133 landskamper för Finlands landslag. Han har också gjort fyra säsonger borta i Ryssland och KHL där han stod för över 30 poäng under tre av fyra säsonger i ligan.

Kommentarer

Kommentarer