Meriterad kanadensisk back till Rögle – ”rutinerat proffs”

Vid midnatt natten till lördag stängde transferfönstret. Nu presenterar Rögle ett nyförvärv från deadline day. Éric Gélinas, med över 180 NHL-matcher på sitt CV, är klar för spel i klubben, skriver Rögle i ett pressmeddelande. 

Rögle presenterar ett nyförvärv. Éric Gélinas är klar för spel i klubben resten av säsongen, skriver klubben i ett pressmeddelande. Den 27-årige backen har under säsongen spelat i KHL med slovakiska Slovan Bratislava där det blev 15 poäng på 52 matcher för kanadensaren. Nu väntar spel i den grönvita dressen för backen från kanadensiska Vanier.

– Vi har riktigt glada att kunna addera en spelare av Érics kaliber till vår trupp i det så viktiga slutskedet av säsongen. Vi har sett Éric spela live den här säsongen och han har egenskaper som vi tror passar riktigt väl in hos oss. Éric är ett rutinerat proffs bra meriter och erfarenhet som vi kommer att ha nytta av i slutskedet av grundserien. Det är en stark och rörlig spelare med ett riktigt tungt skott från blå, säger Rögles sportchef Chris Abbott i pressmeddelandet.

”I slutskedet av rehabiliteringen”

Totalt har Gélinas bokförts för 187 NHL-matcher, 236 AHL-matcher och 52 KHL-matcher. I NHL har forwarden representerat New Jersey Devils och Colorado Avalanche. I pressmeddelandet berättar Chris Abbot att Éric Gélinas rehabiliteras och kan spela i slutet av februari.

– Éric är i slutskedet av rehabiliteringen och kan spela i slutet av den här månaden, kanske tidigare. Samtidigt ska vi få i ordning alla papper med myndigheterna som kan ta upp till tio dagar, säger Abbott i pressmeddelandet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN