Målvaktstavla och matchstraff blev Rögles fall

Trots en stark inledning av hemmalaget Rögle lyckades man inte hålla hela vägen fram. Efter en målvaktstavla och ett matchstraff blev gästande Leksand till slut tre poäng rikare efter kvällens drabbning.

Rögle klev ut starkt i kvällens match mot Leksand och hade ett rejält grepp om spelet. Efter 9:31 tog de ledningen när David Åslin klev in från kanten och tryckte in den mellan benen på Atte Engren i Leksandskassen och gjorde sitt första mål för säsongen.
– Jag kom ner med fart och fick den utav (Ludvig) Claesson, lång puck och sen såg jag att deras back gick ner med kroppen lite och då försökte jag vika in, säger Åslin till C More efter sitt ledningsmål.

Leksand, som innan kvällens drabbning hade vunnit fyra av de senaste sex matcherna, kom från en vinst mot just Rögle senast – där de också klev om skåningarna i tabellen. Och ikväll bjöd Oscar Dansk på Leksands kvitteringsmål när han tappade in en puck som kom från Jon Knuts.
– Jag ville byta och kommer över rödlinjen och ville bara få ner den. Jag vet inte om målvakten blir skymd av deras spelare. Jag ser det som kompensation för mitt bortdömda jag fick senaste kändes det som, säger Knuts till C More.

Även ledningsmålet kom i den första perioden när Janos Hari smällde in pucken rakt i krysset när Leksand helt tappade markeringen.

När den andra perioden drog igång hade Dansk lämnat plats för Lars Volden i kassen. Man skulle jobba ikapp Leksand men slås istället snabbt av nästa motgång när Almen Bibic kommer in mot Sondre Olden med en tackling som träffar huvudet. Olden lämnade isen och kom inte tillbaka under matchens gång och Bibic får även han lämna isen. Det blir matchstraff och fem minuter powerplay för Leksand.
– Jag tycker han kommer för att tackla honom. Han har huvudet rätt så långt ner och jag tycker inte han har någon drivkraft uppåt i situationen utan jag tycker han kommer rätt så rakt på honom. Tyvärr träffar han olycklig men huruvida det ska vara utvisning eller inte det överlåter jag helt åt domarna, säger Christopher Liljewall till C More.

I det numerära överläget klämmer Alexander Ytterell in 3-1 till gästerna med ett slagskott rakt upp i krysset och stämningen blir hetare och hetare i Lindab Arena.

Rögle lyckas få till en reducering genom Felix Schütz, som gjort en assist de senaste 17 matcherna, men något mer måljubel hinner det inte bli innan slutsignalen går. Efter en ny tung förlust hade tränaren Anders Eldebrink svårt att inte visa sin besvikelse över matchstraffet.
– Man blir frustrerad på bänken när man ser att domarna inte är konsekventa.


Rögle BK – Leksands IF 2-3 (1-2, 0-1, 1-0)
1-0 (09:31) David Åslin (Ludvig Claesson)
1-1 (17:32) Jon Knuts (Alexander Ytterell, Jesper Ollas)
1-2 (18:08) Janos Hari (Martin Karlsson, Olle Alsing)
1-3 (26:40) Alexander Ytterell (Eric Castonguay, Janos Hari) spel fem mot fyra
2-3 (13:11) Felix Schütz (Timothy Liljegren, Christopher Liljewall)
Skott: 26-23 (12-11, 2-7, 12-5)
Skott utanför: 10-7
Tekningar: 28-24
Tacklingar: 11-7
Utvisningar RBK: 2×2, 1×5, 1×20 LIF: 3×2
Domare: Mikael Holm, Marcus Linde
Linjemän: Henrik Pihlblad, Alexander Waldejer
Publik: 3906

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem × 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN