Lättnaden: ”Ser inte ut som att SHL-premiären är i fara”

0
320
170817 Rögles Cade Fairchild grinar illa efter att ha skadat handen under en träningsmatch mellan Rögle och Lugano den 17 augusti 2017 i Köln. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91826

Seger mot Lugano igår kväll, men för Rögle var det med en bitter eftersmak. Under matchen skadades Rögles nyckelback, Cade Fairchild efter en tackling mot sargen. Men efter att spelaren röntgats ger sportchefen ett lugnande besked. 

Rögle vann gårdagens möte med schweiziska Lugano under sitt träningsläger i Köln med 2–1. Efter matchen oroade sig både fans och ledare över att backen, Cade Fairchild skulle vara allvarligt skada efter den smäll han ådrog sig i andra perioden. Men nu ger sportchefen lugnande besked.
– Det var bättre än vad vi befarade. Han är röntgad och inget är brutet, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson i ett pressmeddelande.

”Cade spelar inte mer i den här turneringen”

Enligt sportchefen handlade det om en överkroppsskada, Fairchild spelar inte mer under resten av träningslägret, men trots det är sportchefen optimistisk inför SHL-premiären.
– Han har en överkroppsskada, Cade spelar inte mer i den här turneringen. Vi ska skicka hem röntgenplåtarna så våra läkare också får titta på dem och göra en bedömning men det ser inte ut som att SHL-premiären är i fara.

Möter Örebro ikväll

Fairchild var Ängelholmarnas bäst produktiva back förra säsongen och hamnade på en total fjärde plats i backarnas poängliga. Ikväll ställs Rögle mott nytt motstånd i form av Örebro, matchen börjar kl 19.00.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre × tre =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.